Apie tai ji DELFI sakė per pirmą kartą organizuotą Švedijos – Baltijos šalių verslo forumą. Priežastis, kodėl šį forumą nuspręsta pirmiausiai organizuoti Vilniuje, yra vykstantis Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai.

„Dirbdama Lietuvoje esu sužavėta pasirengimu pirmininkauti Europos Sąjungai ir pirmininkavimo organizavimu – viskas, kas vyko Lietuvoje, buvo tikrai aukščiausios klasės. Esu priėmusi įvairias delegacijas į įvairaus lygio susitikimus ir galiu pasakyti, kad kiekvienas susitikimas buvo labai profesionaliai parengtas. Tokius atsiliepimus girdžiu ne tik iš švedų, tačiau ir kitų šalių atstovų“, - dėstė C. Ruthström-Ruin.

Ambasadorės manymu, sėkmingai organizuotas pirmininkavimas Europos Sąjungai (ES) padidino Lietuvos žinomumą. Tai turės naudos tiek šalies įvaizdžiui, tiek verslo bendruomenei.

„Pirmininkavimas ES padidino Lietuvos žinomumą Europos mąstu: kai kurie svečiai atvykę į Lietuvą net iš netolimosios Švedijos čia viešėjo pirmą kartą. Teigiami jų įspūdžiai, žinoma, turės teigiamos įtakos, - mano C. Ruthström-Ruin. - Kartais kolegos iš Lietuvos perklausia, ar tikrai viskas gerai pavyko? Taip, manau, jūs turėtumėte tuo didžiuotis.“

Švedijos ambasadorė Lietuvoje mano, kad forumas leis padidinti Baltijos šalių žinomumą Švedijos verslo bendruomenėje.

„Žinoma, šis forumas yra naudingas verslui ne tik dėl įkvepiančių kalbų, bet ir dėl galimybės susipažinti ir užmegzti ryšius, - sakė ji. - Mes vis dar matome, kad egzistuoja neišnaudotas šalių bendradarbiavimo potencialas, tad mes turime dar labiau pasistengti ir pristatyti galimybes.“

Švedijos – Baltijos šalių verslo forumas vyksta gruodžio 12 d., jame dalyvauja Lietuvos ir Švedijos verslo atstovai: telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ vadovas Danas Strömbergas, Estijos šiukšlių tvarkymo bendrovės „Ragn-Sells“ vadovas Rainas Vääna, Lietuvoje veikiančios plastikinių komponentų įmonės „KB Components“ vadovas Rolandas Jackevičius, Latvijos „Volvo Trucks Baltics“ vadovas Are Knophas, Švedijos rizikų draudimo fondo „Alfakraft“ valdybos narys ir bendrasavininkas Matsas Grube, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė ir banko vyriausias ekonomistas Latvijai Mārtiņš Kazāks.

Forume pranešėjais bus švedų verslininkas Johanas Staëlis von Holsteinas, žinomas dėl savo patirties kuriant startuolius, ir Švedijos prekybos ministro patarėjas Jonas Hafströmas. Renginį veda Švedijos prekybos ir investicijų tarybos vadovas Centrinei ir Rytų Europai Mantas Zalatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)