Šalies finansų ministras Jeremy Huntas pareiškė, kad, atnaujinus biudžetą, vyriausybė nuo balandžio mėnesio dviem procentiniais punktais sumažins nacionalinį draudimą – darbuotojų ir darbdavių mokamą mokestį, susijusį su darbo užmokesčiu. Panašios priemonės jau buvo imtasi lapkritį.

Ateityje paaiškės, ar naujausias žingsnis, kurio vertė, anot pranešimų, siekia 10 mlrd. svarų (11,7 mlrd. eurų), padės pelnyti rinkėjų simpatijas.

Dešiniojo sparno konservatoriai, vadovaujami ministro pirmininko Rishio Sunako, yra valdžioje nuo 2010 m., tačiau prieš trečiadienį pasirodžiusį biudžetą buvo matyti, kad jie apklausose gerokai atsilieka nuo pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos.

Kaip pranešama, į biudžetą taip pat įtraukti planai užtikrinti geresnį kainos ir kokybės santykį viešųjų paslaugų srityje, taip pat didesnės išmokos šeimoms su vaikais. Tačiau esama ir mokesčių padidinimų – J. Huntas pristatė mokestį, kuris ateityje bus taikomas elektroninėms cigaretėms, be to, finansų ministras metams, iki 2029-ųjų, pratęsė viršpelnio mokesčio taikymą naftos ir dujų bendrovėms. Toriai taip pat susiaurino spragą, leidžiančią turtingiausiems JK gyventojams mokėti mažiau mokesčių.

R. Sunakas tikisi, kad naujausios priemonės padės konservatoriams prieš rinkimus pasivyti Keiro Starmerio vadovaujamus centro kairės leiboristus, kurie nuo 2022 m. spalio aiškiai pirmauja apklausose. Atotrūkis šiuo metu siekia apie 20 punktų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją