„Šį rytą pagrindiniame akcinės bendrovės „Kauno tiltai“ biure, Kaune, apsilankė teisėsaugos pareigūnai. Jie susitiko su mūsų vadovu ir susitikimo metu, kiek man žinoma, buvo pateikti visi prašyti dokumentai ir daugiau smulkesnės informacijos nebeturiu“, – „Delfi“ sakė bendrovės atstovė žiniasklaidai Giedrė Samulionytė-Lekavičienė.

Paklausta, ar susitikimas susijęs su V. Sutkaus situacija ir pareikštais įtarimais, ji sakė negalinti nei patvirtinti, nei paneigti, nes nežino.

„Kiek pavyko gauti informacijos, tiek yra“, – teigė ji.

Anot jos, pareigūnai biure pasirodė apie 8- 8.30 val. ryte, tačiau kokių tiksliai dokumentų STT pareigūnai prašė vadovo, atstovė sakė neturinti informacijos.

„Artimiausioje ateityje, nežinau, kaip čia dabar toliau klostysis ta situacija, mes nusiteikę geranoriškai bendradarbiauti su visomis institucijomis ir tikrai atsakyti į visus klausimus bei patikslinti visas aplinkybes. Darysime viską, kas priklauso“, – teigė ji.

Kodėl STT iš viso lankėsi bendrovės biure, atstovė taip pat teigė neturinti informacijos. Pirmasis apie STT apsilankymą šioje bendrovėje paskelbė lrt.lt.

„Delfi“ primena, kad teisėsauga antradienį sulaikė Lietuvos verslo konfederacijos prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos Bankų asociacijos prezidentą Mantą Zalatorių. Buvo teigiama, kad V. Sutkus įtariamas prekyba poveikiu, o už verslui palankius sprendimus galėjo gauti atlygį. Tikinama, kad žala gali būti padaryta visiems mokesčių mokėtojams.

Pasak pranešimo, jie sulaikyti STT ir Generalinei prokuratūrai atliekant tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Antradienį pietų metu prokuratūroje suorganizuotoje spaudos konferencijoje generalinis prokuroras Evaldas Pašilis paaiškino situaciją.

„Turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad verslo konfederacijos prezidentas, pasinaudodamas savo padėtimi, pažintimis ir santykiais, atstovaudamas jos narių, taip pat kitų subjektų interesams, galimai už neteisėtą piniginį atlygį darė poveikį priimant svarbius teisės aktus ir sprendimus. Akivaizdu, kad bet kokia neskaidri, abejonių kelianti veikla teisėkūros procesams, konkretūs teisės aktai turi tarnauti visai visuomenei, o ne atskiroms grupėms. Kyla pagrįstų klausimų, kad žala galėjo būti padaryta visai valstybei, valstybės biudžetui, galėjo padidėti mokestinė prievolė visiems Lietuvos piliečiams“, – sakė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

STT vadovas antradienį teigė, kad vykusioje operacijoje dalyvavo apie 100 jo vadovaujamos tarnybos pareigūnų. Nuo ankstyvo ryto atlikta apie 70 kratų, apklausta nemažai asmenų.

STT vadovas informavo, kad sulaikyti 6 įtariamieji: LVK prezidentas V. Sutkus ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius, taip pat 4 verso pasaulio privatūs asmenys. Jis paaiškino, kad pareigūnai šiuo metu aiškinasi apie 400 tūkst. eurų pinigų kilmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)