Įstatymo pakeitimuose numatoma, kad šiais metais didės biudžeto pajamos, todėl jo perteklius sudarys 0,4 proc. BVP, nors anksčiau buvo teigiama, kad biudžete susidarys 0,5 proc. BVP siekiantis trūkumas.

Pajamų augimo apimtys 2014 metais sieks 668,2 mlrd. rublių, todėl į iždą planuojama gauti iki 14,239 trln. rublių. Lėšos daugiausiai augs dėl 952,1 mlrd. rublių, gautų už naftos produkciją, dar 283,9 mlrd. rublių ketinama sutaupyti sumažinus įvairias išlaidas.

Iš viso Rusijos biudžete numatomos išlaidos siekia 13,96 trln. rublių. Daugiausiai lėšų skiriama naujų Rusijos Federacijos subjektų - Krymo ir Sevastopolio plėtrai - regionai gaus 21,9 mlrd. rublių.

Dėl pajamų ir išlaidų balanso biudžete susidarys 278,6 mlrd. rublių perteklius (0,4 proc. BVP), nors anksčiau buvo laukiama 389,6 mlrd. rublių deficito.

Pagrindinio šalies finansų dokumento pataisose pateikiama ir nauja Rusijos ekonomikos ministerijos prognozė: šiais metais šalies BVP augs maždaug 0,5 proc., nors anksčiau buvo teigiama, kad šalies ekonomikos plėtros lygis per metus sudarys 3 procentus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)