Mažajai bendrijai „Mados vardas“ anksčiau priklausė internetinė parduotuvė goodlookshop.lt, kurioje už nedideles kainas pardavinėti drabužiai. Feisbuke parduotuvė turėjo kelis šimtus tūkstančių sekėjų, tačiau, nepaisant populiarumo, veikla sklandžiai nesiklostė – apsipirkę žmonės teigė, kad nesulaukia nei prekių, nei sumokėtų už jas pinigų.

Ankstesnė svetainė užblokuota

Skundų buvo tiek daug, kad praėjusių metų lapkritį Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) įpareigojo interneto paslaugos tiekėjus blokuoti prieigą prie šios internetinės parduotuvės domeno.

Įmonė, Registrų centro duomenimis, priklausė Vidmantei Šliužaitei, tačiau faktiškai jai vadovavo Vilius Sabaliauskas.

Praėjusių metų birželį verslininkės vardu buvo įregistruota nauja įmonė „Mados fiesta“, sukurta internetinė parduotuvė tokiu pat pavadinimu.

Mados fiesta

Ji, kaip ir pirmtakė, verčiasi pigių drabužių prekyba, o ir interneto puslapis atrodo panašiai kaip užblokuotos parduotuvės.

Su Delfi susisiekusi buvusi „Mados vardas“ darbuotoja teigė, kad ir naujajai įmonei nepavyksta sklandžiai susitvarkyti su gautais užsakymais.

„Mano drauge ant jų užsirovė, kai jie pakeitė pavadinimą. Ji nepagalvojo, kad čia tie patys pardavėjai ir nuo spalio pabaigos negauna nei užsakytų kelnių, nei įmonė grąžina pinigų. Jų kaina yra 20 eurų, dar papildomai kainavo siuntimas“, – teigė Vaida (vardas pakeistas, redakcijai žinomas).

Ji sutiko, kad nors patirti nuostoliai yra nedideli, atsiradus daugiau nukentėjusių jau susidaro ženkli suma.

Pingai

Internete galima rasti ir daugiau neigiamų atsiliepimų apie šią įmonę. Rekvizitai.lt puslapyje Natalija rašė, kad nei prekės, nei pinigų nesulaukia nuo kovo 6 dienos. Su panašia situacija susidūrusi Lina dalijosi, kad sumokėtų pinigų neatgauna nuo lapkričio mėnesio.

„Turiu pažįstamų, kurie taip pat pas juos pirko ir liko ir be prekės, ir be pinigų dar nuo tada, kai jie veikė kaip „Mados vardas“, – rašė ji.

Įmonė sako, kad visi užsakymai išsiųsti

Įmonė „Mados fiesta“ raštu komentare Delfi neigė, kad susiduria su kokiais nors nesklandumais.

„Mados fiesta“ neturi jokių baudų ar skundų. Jeigu kartais kažkoks užsakymas praleistas, mielai prašytume klientės susisiekti, nes visi užsakymai programoje rodomi kaip išsiųsti. Bet visko būna, žmogus dirba, o ne kompiuteris“, – teigė įmonė.

„Sodros“ duomenimis, čia šiuo metu dirba vienas darbuotojas. Finansinių duomenų už praėjusius metus įmonė dar nėra pateikusi.

VVTAT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Dalia Malinauskienė Delfi komentavo, kad praėjusiais metais dėl įmonės „Mados fiesta“ buvo gauti 3 skundai, šiemet buvo gautas vienas skundas, tačiau jis galiausiai išspręstas taikiai.

Vartotojų teisės, vartotojų teisių apsaugos tarnyba, VVTAT, NVTAT

Tarnybos atstovė taip pat pažymėjo, kad „Mados fiesta“ ir „Mados vardas“ yra du skirtingi juridiniai asmenys, todėl VVTAT procedūras dėl galimo pažeidimo nagrinėtų atskirai.

„Jeigu vartotojai mano, kad jų teisės buvo pažeistos apsipirkus parduotuvėje „Mados fiesta“, jie pirmiausia turėtų kreiptis į pardavėją. Jei problemos su pardavėju išspręsti nepavyksta, vartotojai gali kreiptis į VVTAT dėl ginčo sprendimo ne teismo tvarka“, – patarė D. Malinauskienė.

Valstybinė darbo inspekcija, be kita, nurodė kad „Mados vardas“ yra nubausta dėl nelegalaus darbo. Baudos už nelegalų darbą fiziniams asmenims (darbdaviams ir jų atstovams) siekia nuo 1 iki 5 tūkst. eurų, o juridiniam asmeniui gali būti skiriama bauda nuo 868 iki 2,9 tūkst. eurų už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį.

Dėl „Mados fiesta“ skundų inspekcija nėra gavusi.

Negrąžino skolos?

Buvusi „Mados vardo“ darbuotoja Vaida taip pat teigė, kad įmonės vadovas V. Sabaliauskas nėra grąžinęs jai dalies skolos. Šiuos pinigus, moters teigimu, ji paskolino prekių įsigijimui.

Teismo sprendimu V. Sabaliauskas turėtų jai grąžinti 4 tūkst. eurų, tačiau, pasak Vaidos, skolos atgauti nepavyksta.

Skolos

„Skolos perduotos antstoliams, bet sužinojau, kad jų pajamų likutis yra tik 5 eurai ir nėra ką išskaičiuoti, antstoliai bejėgiai. Jie ne tik su žmonėmis daro aferas – neišsiunčia prekių, negrąžina pinigų, bet ir negrąžina skolų“, – guodėsi Vaida.

Susisiekus su V. Sabaliausku, jis pripažino, kad yra skolingas ir teigė, jog visos sumos iškart grąžinti negali. Visgi įsiskolinimų jis nesureikšmino ir tikino, kad „ne viskas gyvenime pasiseka“.

„Aš pasiūliau jai grąžinti skolą mokant po šimtą eurų, jai pasiūlytas planas netiko. Mes jokios paskolos sutarties neturime, teismas pagal žinutes nustatė, kad aš pinigus pasiskolinau. Su tuo nesiginčiju. Aš moku antstoliams ir sumokėsiu tą sumą, čia jokios problemos nėra“, – tvirtino V. Sabaliauskas.

Vyras taip pat neigė, kad „Mados vardas“ darbuotojai dirbo nelegaliai.

„Buvo blogai apiformintos valandos. Mes formindavome, kad žmogus dirba nuo 8 iki 17 valandos, kai realiai žmogus galėjo ateiti dirbti kada nori. Tarkime, atėjo į darbą 6 ryte, o namo išėjo 15 valandą. Tokių dalykų mes atskirai darbo kalendoriuje nenurodydavome ir dėl to man skyrė baudą“, – tvirtino jis.

Įmonėje „Mados fiesta“ jis teigė nedirbantis, šis verslas priklauso jo buvusiai žmonai V. Šliužaitei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją