„Be abejonės, užsienio turistų labiausiai lankomas sovietinį palikimą atspindintis objektas buvo Grūtas parkas, - sakė Dr. R. Jakytė. - Taip pat buvo susidomėta ir prie Platelių ežero esančiomis raketinėmis bazėmis. Tai pasidarė labai gerai lankomas objektas, todėl žemaičiai dar labiau sutvarkys aplinką ir tai bus geras objektas“.

Anot turizmo specialistės, tiek užsieniečiai, tiek lietuviai domisi ir greta Vilniaus, Nemenčinėje, esančiu sovietiniu bunkeriu ir čia veikiančiu Požeminiu socializmo muziejumi.

„Tai nėra Lietuvos prioritetas, bet nereikia to nubraukti. Jeigu žmogus atvažiuoja į šalį, o čia blogas oras, jis tą laiką skiria tai šaliai pažinti, ir ekskursijoms“, - kalbėjo R. Jakytė.

Anot specialistės, daugiau lankytinų ir pramoginių objektų būtų reikalingi ir savame krašte atostogaujantiems lietuviams.

„Lietuvoje žmonės galvoja, kad labai gerai pažįsta Lietuvą, atvažiuoja į Palangą, o ten pila kaip iš kibiro. Tai Lietuvoje vienas iš turizmo trūkumų ir yra tas, kad mums trūksta to laisvalaikio ir pramogų praleidimo, kada blogas oras“, - svarstė R. Jakytė.

Lietuvoje atostogaujantiems kraštiečiams turizmo specialistės pataria savo atostogas paįvairinti pažintinėmis ir poilsinėmis kelionėmis.

„Gal kai kurie lietuviai mažai domisi ir žino: yra dvarų keliai per Lietuvą, daugėja ir gerėja kaimo sodybos. Yra ir pilys, ir baidarės, ir golfas, yra tiek veiklos, kad tiesiog laiko neužtenka, norint gerai papramogauti čia, Lietuvoje, - teigia Nacionalinės viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. - Palanga ir Nida - tai skirtingas poilsis, bet vėlgi, ir ten yra masė veiklos: ir tas pats mini golfas Nidoje, ir teniso aikštynai, dviračiai, trūksta tik entuziazmo.

„Jeigu iš tikrųjų nežinote, ką daryti ir kur keliauti, buvo padarytas projektas iš ES lėšų ir yra sukurta internetinė svetainė lietuvosmarsrutai.eu, kur pasiūlyta 19 maršrutų, norintiems pažinti Lietuvą, labai geri maršrutai, - siūlė R. Jakytė. - Gaila, kad prie tos svetainės toliau nedirbama, bet bazinė visa informacija yra“.