„Prieš Seimo rinkimus daviau pažadą siekti, kad Vilniuje nebūtų deginamos atliekos arba tai būtų daroma labai minimaliai. Šio siekio neišsižadu. Su „Lietuvos energijos“ vadovu aptarėme, kokios aplinkosauginės priemonės numatytos šiuo metu, kaip jas galima sustiprinti, kaip gali mažėti deginamų šiukšlių kiekis. Tai pat kalbėjome, kaip bus sprendžiamos transporto problemos, pradėjus veikti kogeneracinei elektrinei, kurios 90 proc. pajėgumų bus skirtų biokuro deginimui, o jį reiks atvežti“, - sakė premjeras.

„Lietuvos energijos“ įmonių grupės vadovas D. Maikštėnas akcentavo, kad Vilniaus jėgainėje numatoma papildomai įdiegti moderniausias aplinkosaugines technologijas, leisiančias normines azoto oksidų emisijas sumažinti dar 2,5 karto. Planuojama, kad sostinės jėgainė naudos tik tiek komunalinių atliekų, kiek jų liks po prioritetinio atliekų rūšiavimo ir antrinio panaudojimo iš Vilniaus ir Utenos regionų. Numatytų deginti šiukšlių kiekis galėtų mažėti per pusę. Taip pat pabrėžta, kad atliekos nebus importuojamos.

Siekiant reikšmingai sumažinti automobilių keliamą taršą, „Lietuvos energija“ finansiškai prisidės įrengiant viaduką. Jis pagerintų situaciją vienoje problemiškiausių Vilniaus eismo vietų, ties Gariūnų turgaviete. Papildomai pratęsta Kuro gatvė reikšmingai sumažintų sunkiojo autotransporto srautus bei spūstis ties Gariūnų turgaviete. Taip pat ketinama sutaupyti racionaliau išnaudojant jau esamą Lietuvos geležinkelių infrastruktūrą ir įrengiant papildomą biokuro saugojimo aikštelę.

Pasak Vyriausybės vadovo, labai svarbu, kad valstybės valdomoje „Lietuvos energijos“ įmonių grupėje naujieji vadovai yra užsibrėžę vykdyti efektyvią ir skaidrią veiklą.