Anot jos, energetinė krizė visus verslo sektorius paveikia vienodai, todėl įmonės galės pasinaudoti būtent energetikos kaštų problemai spręsti skirtomis pagalbos priemonėmis. Apskritai, ministrė pabrėžia, kad kiekvienas Vyriausybės narys galėtų sugalvoti įvairių siūlymų dėl mokesčių mažinimo.

„Kiekvienas ministras savo kuravimo srityje turbūt rastų daug lengvatų, kurios galėtų padėti jo kuruojamai sričiai ir vienam ar kitam sektoriui, kuris patenka į tos ministerijos kuravimo sritį“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Skaistė.

Vis tik, ministrė pabrėžia, kad jai tenka užduotis galvoti ne tik apie biudžeto išlaidas, bet ir apie pajamas ir šalies skolą.

„Tačiau Finansų ministerijai reikia matyti visą bendrą vaizdą ir suvesti pageidavimus ir lūkesčius į tokį biudžeto projektą ir deficitą, kuris nevestų iš proto skolintojų ir atitiktų subalansuotą fiskalinę politiką“, – tikino G. Skaistė.

ELTA primena, kad antradienį Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) Vilniuje surengė protesto akciją dėl Finansų ministerijos pateiktos pozicijos, kad lengvata maitinimo paslaugų įmonėms dar nebus pratęsta, o taip pat dvejojama dėl lengvatos viešbučiams pratęsimo.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė praėjusią savaitę teigė, kad ministerija neplanuoja pratęsti PVM lengvatos maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, kadangi ji buvo įvesta kaip laikina pagalbos priemonė per koronaviruso pandemiją.

Už lengvatos pratęsimą pasisako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, taip pat Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Neterminuotą lengvatinį 9 proc. PVM tarifą apgyvendinimo paslaugoms siūlančias pataisas dar liepos pabaigoje įregistravo būtent M. Majauskas ir Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius.

Birželio pradžioje Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovybei susitikus su maitinimo įstaigų, sporto klubų, kino teatrų ir renginių atstovais, viceministras Vincas Jurgutis sakė, kad bus siūloma ir kitiems metams pratęsti 9 proc. lengvatinio PVM tarifo taikymą šiems sektoriams.

Antradienį valdančioji Laisvės frakcija paragino Vyriausybę kartu su kitų metų biudžeto projektu teikti ir PVM lengvatos viešbučiams ir restoranams pratęsimą. Projektą, kuriuo iki 2023 m. pabaigos būtų pratęstas 9 proc. PVM tarifo taikymas maitinimo paslaugoms, Vytautas Mitalas ir Ieva Pakarklytė registravo dar pavasarį. Jei Vyriausybė lengvatos pratęsimo neteiks su biudžeto projektu, minimas pakeitimas bus teikiamas artimiausiu metu.