Pasak Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos tarybos narės ir Trišalės tarybos pirmininkės Gražinos Gruzdienės, padidinti minimalų valandinį atlygį siūloma dėl to, kad atsiradus papildomų švenčių dienų darbo valandų skaičius per mėnesį sumažėjo ir šiemet yra 168,1 valandos.

"Tokį siūlymą turėjo parengti Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, o ne mes. Remiantis mūsų skaičiavimais, jei minimalus atlygis nebus padidintas, tai žmogus, gaunantis minimalią mėnesio algą, per metus praras 56,99 lito. Žmogui, uždirbančiam minimalų atlyginimą, tai yra pinigai", - BNS teigė G.Gruzdienė.

Minimalus valandinis atlygis (2,53 lito), kaip ir minimali mėnesio alga (430 litų), apskaičiuota pagal metinį mėnesio darbo valandų skaičių - 169,8 valandos ir nesikeičia nuo 1998 metų birželio 1-osios.

Konfederacijos siūlymą antradienį svarstys Trišalė taryba, kurią sudaro Vyriausybės, profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų atstovai. Galutinį sprendimą dėl minimalaus valandinio atlygio padidinimo turėtų priimti Vyriausybė.

BNS žiniomis, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija minimalų valandinį atlygį padidinti iki 2,56 lito siūlys nuo liepos 1 dienos. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija vienija 25 šakines profesines sąjungas, kuriose yra apie 200 tūkst. narių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją