„(Siūloma – BNS) numatyti galimybę Vyriausybei arba savivaldybės tarybai jų nustatyta tvarka nustatyti mažesnę įmonės pelno įmoką į valstybės ir savivaldybių biudžetą“, – pasitarime kalbėjo laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Taip pat siūloma neberiboti valstybės valdomų įmonių vadovų kadencijų, kaip rekomenduoja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO). Taip tikimasi išlaikyti aukščiausios kompetencijos profesionalus.

Ž. Vaičiūnas paaiškino, kad valdybos atsakomybė yra užtikrinti vadovo darbo efektyvumą ir jeigu vadovas dirba efektyviai, neriboti jo kadencijos.

Šiuo metu valstybės valdomos įmonės vadovo kadencija yra penkeri metai, o tas pats asmuo vadovu gali būti renkamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Vyriausybė balandžio pabaigoje papildė sąlygas, kuriomis leido valstybės įmonėms per krizinę situaciją, pavyzdžiui, karantiną, mokėti mažesnius dividendus arba jų nemokėti visai, jeigu kiltų grėsmė joms tapti nemokioms.

Ministrų kabinetas tuomet pavedė ministerijai parengti įstatymo pataisas dėl valstybės ir savivaldybės įmonių pelno įmokų mažinimo ar jų nemokėjimo.

Šiuo metu įstatymas numato, kad Vyriausybė ar savivaldybės taryba gali nustatyti mažesnę pelno įmoką į biudžetą, jeigu, pavyzdžiui, įmonė įgyvendina valstybei svarbų ekonominį projektą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)