Trečiadienį Seimo Peticijų komisija, išnagrinėjusi Žilvino Šilėno peticiją „Dėl Pagarbos mokesčių mokėtojui dienos paskelbimo atmintina diena Lietuvoje“, nusprendė tenkinti joje pateiktą tokį pasiūlymą.

Komisijos nuomone, šio pasiūlymo tenkinimas ne tik pagerbtų visus tuos, kurie sąžiningai moka mokesčius, bet ir paskatintų savanorišką mokesčių mokėjimą ir pagerintų mokesčių surinkimą.

Pagarbos mokesčių mokėtojams diena didintų gyventojų supratimą, kaip veikia mokesčių sistema ir informuotumą, kur jų mokesčiai yra panaudojami.

Tai galėtų būti diena, kuomet valstybės institucijos mokesčių mokėtojus informuotų apie tai, kur panaudojami jų sumokėti mokesčiai, o tai dar labiau didintų piliečių nusiteikimą mokėti mokesčius.

Manoma, kad Pagarbos mokesčių mokėtojui dienos paskelbimas atmintina diena prisidėtų, vykdant Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano nuostatą - savanoriško mokesčių mokėjimo skatinimas ir mokesčių surinkimo gerinimas.

Viena iš jame numatytų priemonių yra nuosekliai įgyvendinti mokesčių mokėtojų švietimo strategiją.

Tyrimai rodo, kad mokesčiai, jų dydis yra vienas svarbiausių klausimų Lietuvos gyventojams, kad šalys, pasižyminčios aukštesne mokesčių morale, piliečių įsitraukimu į mokesčių mokėjimą, turi mažesnę šešėlinę ekonomiką, korupciją.

Vadovaujantis Peticijų įstatymui, ši komisijos išvada bus pateikta svarstyti Seimui, kuris šiuo klausimu priims galutinį sprendimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)