Tačiau tokios sutartys galės būti sudaromos tik su penktadaliu darbuotojų. Už tai trečiadienį balsavo 6 Seimo nariai, prieš - 2, o susilaikė 3.

„Nurodinėti, kad turi atsirasti kolektyvinėje sutartyje, nereikėtų“, - tvirtino liberalsąjūdietė Dalia Kuodytė.


„Reikia, nes didelėse įmonėse nematau pavojaus, bet mažose įmonėse, kur lemia tik darbdavio valia, reikia“, - sakė konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

Komitetas atmetė jo siūlymą iš viso nepasirašyti terminuotų sutarčių su darbuotojais, priimtais nuolatiniam darbui.

„Su vienais bus terminuotos, o su kitais - neterminuotos. Pagal kokius kriterijus tokios skirtingos sutartys bus sudaromos?“ - klausė parlamentarė Raminta Popovienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktorė Eglė Radišauskienė atmetė parlamentarų nuogąstavimus, kad visos terminuotos darbo sutartys, o ypač nuolatiniam darbui, yra nepalankios darbuotojams, nes jos riboja galimybes gauti bankų paskolas.

Ji informavo, kad, anot Lietuvos banko, sutarties pobūdis neturi įtakos paskolos suteikimui, nes vertinamos pajamos. Dabartiniame Darbo kodekse apribojimų dėl darbo sutarčių galiojimo trukmės nėra.

E. Radišauskienės teigimu, dabar terminuotas darbo sutartis turi tik apie 2 proc. šalies darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)