Europos Komisija savo sprendimą priims po maždaug dvejus metus trunkančio tyrimo. Jo metu siekta nustatyti, ar Liuksemburge 2003 metais sudaryta mokestinė sutartis su "Amazon" antrine įmone, pagal kurią ši mokėjo mažesnius mokesčius, nesuteikė jai nesąžiningo pranašumo.

400 mln. eurų vertės į iždą galinti patekti suma tėra paskaičiuota tik preliminariuoju vertinimu, ji gali pakisti pasitarus su kitomis ES institucijomis, nurodo vienas iš šaltinių.

Oficialieji Europos Komisijos atstovai pasklidusią informaciją komentuoti atsisakė. Taip pat komentarų nepateikė nei pati "Amazon", nei Liuksemburgo valdžios atstovai.

Šių metų sausį paviešintose preliminariose EK išvadose teigiama, kad: "(...) sprendimas dėl mokesčių (...), kurį priėmė Liuksemburgas "Amazon" naudai, yra valstybinė parama". O tokia tvarka, kaip pabrėžia EK, pažeidžia ES konkurencijos taisykles. Europos Komisija pradėjo tyrimą dėl mokestinių susitarimų praėjusiais metais. Briuselio specialistai įtarė, kad įmonė iš valdžios pareigūnų galėjo gauti neteisėtą finansinę paramą, taip pažeisdama ES taisykles.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)