Energetikos ministerija pranešė, kad planą pirmadienį aptarė energetikos ministras Dainius Kreivys ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Mūsų tikslas, kad Lietuva jau 2027 metais būtų viena iš geriausiai elektromobilumo bumui pasiruošusi valstybė. Elektromobilumas – vienas iš svarbiausių atsinaujinančios energetikos tikslų, tai palies tiek viešąjį, tiek privatų sektorių“, – pranešime sako D. Kreivys.

Elektromobilių naudojimo ir elektromobilių įkrovimo infrastruktūros plėtros veiksmų planą parengti įpareigoja kovo mėnesį priimtas Alternatyvių degalų įstatymas.

„Turime užtikrinti, kad elektromobilių infrastruktūros plėtra ir visos reguliacinės paskatos būtų aiškiai, strategiškai ir vieningai įgyvendinamos, koordinuojant valstybės institucijų, įmonių ir savivaldybių veiksmus“, – sako M. Skuodis.

Susitikime tartasi ir apie skirstomojo tinklo pasirengimą elektromobilumo plėtrai, kadangi ji darys didelę įtaką tinklo pajėgumams. Planuojama studija, skirta įvertinti tinklo ir reguliacinės aplinkos tinkamumą bei pasiruošimą energetikos transformacijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)