Įmonė pradėjo darbą siūlydama prabangių automobilių nuomą su vairuotoju ir dabar „Uber“ paslaugos vartotojams pasiekiamos 45 valstybėse, daugiau nei 100 miestų. 2012 m. įmonė rinkai pristatė ir ekonomiškesnę automobilio nuomą su vairuotoju bei taip ėmė konkuruoti su taksi verslu.

Vilniuje viešintis Oliveris Nicholas yra „Uber“ programinės įrangos inžinierius, kuris valdo pagrindinės infrastruktūros komandas JAV ir Lietuvoje.

„Lietuvoje turime trijų žmonių komandą, kurią sudaro programinės įrangos inžinieriai. Su jais jau dirbame kuris laikas, nors paskutinis komandos narys prie mūsų prisijungė vos prieš savaitę. Turiu pasakyti, kad jie yra vieni geriausių programinės įrangos inžinierių, su kuriais dirbame“, - DELFI pasakojo O. Nicholas.

Paklaustas, kodėl komandą nusprendė suburti būtent Lietuvoje, jis tai paaiškina žmogiškuoju faktoriumi.

„Mes neieškojome darbuotojų Lietuvoje sąmoningai, San Francisko komandoje turime kolegą, kuris yra lietuvis. Jis mums papasakojo, kad turi draugų Lietuvoje, kurie yra puikūs inžinieriai ir mums verta su jais pasikalbėti. Taip ir padarėme, nusprendėme juos pasamdyti. Žmonės nenorėjo vykti dirbti į JAV, tačiau jie buvo puikūs, taigi, nusprendėme, kad, ką gi, dabar turime komandą Lietuvoje“, - prisiminė O. Nicholas.

Pamažu įmonė ėmė ieškoti ir daugiau personalo: pokalbiai vyksta su daugiau potencialių darbuotojų, įdarbinimo agentūromis, „Investuok Lietuvoje“.

„Esame labai patenkinti darbo Lietuvoje patirtimi: dirbame su protingais, labai kvalifikuotais žmonėmis, su kuriais gera dirbti“, - atsiliepė O. Nicholas.

Pasak jo, įmonei, įdarbinusiai programinės įrangos inžinierių Lietuvoje, patiko tiek jų turimas išsilavinimas, tiek įgyta patirtis.

„Kai kurie iš mūsų darbuotojų Lietuvoje buvo čia pradėję savus verslus, taip pat yra dirbę su kitais startuoliais, tad patirtis iš tiesų yra įvairi“, - teigė O. Nicholas.

Lietuvoje „Uber“ dirbantys specialistai yra 27–30 metų ir turi kelerius metus darbo patirties.

„Tačiau mes dirbome ir su jaunuoliu, kuriam buvo 23-eji - jis tikrai yra vienas stipriausių darbuotojų. Taigi, mums patinka samdyti tiek ką tik universitetą baigusius studentus, kurie yra labai entuziastingi, noriai mokosi, tiek ir patyrusius specialistus, kurie žino, kokių klaidų nedaryti ir gali sukurti pridėtinės vertės, vadovaudamiesi jau matytomis idėjomis“, - pasakojo O. Nicholas.

Bendrovė taip pat turi 10-12-os žmonių komandas Bulgarijoje, Danijoje, nedidelę komandą Amsterdame – jos dirba su „Uber“ paslaugomis Europoje.

Startuolių versle niekada nežinai, kas bus sėkminga. Prieš dvejus metus, kai dirbau „Uber“, įmonėje buvo 100 žmonių, dabar jau turime 1 600 darbuotojų. Taigi, man yra susidaręs įspūdis, kad kol kas dar esame ankstyvoje informacinių technologijų (IT) augimo stadijoje. Manau, IT sritis dar turėtų augti, nes yra tiek daug sričių, kurios norės „ateiti į internetą“, pritaikyti savo versle kompiuterines technologijas. Svarbiausia, kad norintys dirbti IT turi būti labai išsilavinę, ne tik išmanyti technologijas, bet ir matematiką, mokėti analizuoti. Nemanau, kad IT sektoriaus augimas turėtų lėtėti artimiausiu metu“, - dėstė O. Nicholas.

Pasak jo, svarbiausia, kad ir kurią sritį žmogus pasirinks savo karjerai, joje reikia stengtis būti ne geram, o geriausiam.

„Manau, tai yra labai svarbus principas, kurį verta taikyti darbe norint, kad sektųsi“, - apibendrino O. Nicholas.

Spalio 11 - 12 d. Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ trečią kartą Lietuvoje vyksta tarptautinė verslo konferencija „Silicon Valley Comes to the Baltics“. Joje vieši 20 verslininkų iš Silicio slėnio ir verslo entuziastai iš Lietuvos bei kaimyninių šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)