Praėjusį ketvirtadienį Seimui atsisakius sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, opozicijos parlamentarai dabar teikia du siūlymus.

52 Seimo nariai siekia, kad tyrimo imtųsi laikinoji komisija iš 13-kos Seimo narių, turinčių teisę dirbti su įslaptinta informacija.

Be to, 38 parlamentarai įsitikinę, kad tyrimą galėtų atlikti Seimo Užsienio reikalų komitetas. Jam siūloma suteikti laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas konservatorius Laurynas Kasčiūnas BNS teigė, kad frakcija ir toliau laikysis pozicijos, kad užtenka parlamentinės kontrolės įrankių – situaciją gali svarstyti komitetai ir nereikia jokių specialių tyrimų.

„Jokio parlamentinio tyrimo nereikia, bet jeigu atsitiks taip, kad užteks (opozicijai – BNS) balsų jam, tai sieksime, kad jį atliktų Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas“, – BNS sakė L. Kasčiūnas.

Liberalų frakcijos vadovas Eugenijus Gentvilas mano, kad toks tyrimas galėtų būti atliktas viename iš komitetų, pavyzdžiui, Ekonomikos. Anot jo, prieš plenarinį posėdį šiuo klausimu valdančiųjų koalicija dar tarsis: „Komisija tikrai nepraeis, o dėl tyrimo kažkuriame komitete dar tarsimės“.

Laisvės frakcijos vadovas Vytautas Mitalas BNS teigė, kad atskiros komisijos sudarymas nėra adekvatus.

Lietuvos Vyriausybė siekia nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“ dėl trąšų tranzito, gruodžio 8 dieną įsigaliojus JAV sankcijoms šiai Baltarusijos įmonei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)