„Jūsų sėkmės istorijos yra traukos centras kitoms kompanijoms, besirengiančioms investuoti Lietuvoje. Lietuva yra patraukli vieta verslo augimui ir plėtrai“, – sakė L. Graužinienė Vašingtone susitikusi su tarybos nariais, pranešė Seimo spaudos tarnyba.

Pasak L. Graužinienės, Lietuvoje jau investavusių kompanijų sėkmės istorijos skatina ir kitas Vakarų kompanijas investuoti Lietuvoje.

ALBC narės yra „Exelon Nuclear Partners“, „Fluor“, „Phillip Morris“, „Western Union“, „S3“, „Thermo Fisher Scientific“, „Parsons“, „Maersk“, o didžiausi JAV investuotojai Lietuvoje - „Phillip Morris“, „Kraft Foods“, „Western Union“, „Nasdaq“.

JAV yra aštunta didžiausia Lietuvos eksporto rinka, pagal lietuviškos kilmės prekių eksportą tris kartus lenkianti Rusiją. Į JAV tiesiogiai eksportuoja apie 600 šalies įmonių. Savo ruožtu JAV investicijos Lietuvoje siekia 157 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)