Trečiadienį už tai balsavo 8 komiteto nariai, 2 buvo prieš.

Pertraukos paprašęs Seimo narys Remigijus Žemaitaitis sakė esąs už tai, kad elektroninėse cigaretėse saldikliai būtų uždrausti, tačiau cukraus draudimui nepritarė. „Dėl cukraus esu kategoriškai prieš, nes manau, kad susilauksime pakankamai daug problemų. Todėl siūlyčiau padaryti pertrauką. (...) Jeigu yra variantas, kad tą cukrų iš draudimo išimti, o palikti tik saldiklius – tai gerai, tvarkoje“,– komiteto posėdyje sakė R. Žemaitaitis, pastebėjęs, kad tai priklauso ir nuo projekto autoriaus Vytauto Kernagio apsisprendimo.

Pertraukos paprašė ir Seimo narys Aurelijus Veryga. „Seime bus pateikinėjami projektai, kurie gal išspręs šią problemą iš esmės, jeigu mes atsisakysime prekybos šitais gaminiais. Tai galime tiesiog sulaukti, kaip Seime pasibaigs pateikimas šito varianto. Gal šiuo metu svarstomas projektas nelabai bus reikalingas, todėl siūlyčiau lūktelti“,–ragino komiteto narius A. Veryga.

Birželio 6 d. Seimas po pateikimo pritarė TS-LKD frakcijos nario Vytauto Kernagio pateiktoms Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisoms, siūlančioms uždrausti naudoti cukrų ir saldiklius elektroninių cigarečių skysčių sudėtyje. Pateikimo stadijoje jas palaikė 112 Seimo narių, prieš buvo 5, susilaikė 6 parlamentarai. Buvo planuota, kad projektas svarstymui į Seimo salę turėtų sugrįžti birželio 20 d., prieš tai jį apsvarsčius Seimo sveikatos reikalų komitete.

Tikimasi, kad uždraudus naudoti cukrų ir saldiklius elektroninių cigarečių skysčių sudėtyje, jos pasidarytų nepatrauklios jaunimui. „Į uždraustų priedų sąrašą siūlau įtraukti cukrų ir saldikius, nes tai pagrindiniai priedai, kurie „padaro“ tą skonį“,– sakė V. Kernagis.

Beje, šiuo metu įstatymu draudžiama pateikti rinkai elektronines cigaretes ir jų pildykles su skysčiu, jeigu jame yra kvapiųjų medžiagų, kofeino arba taurino, arba kitų priedų ir stimuliuojamųjų junginių, kurie siejami su energija ir gyvybingumu, vitaminų arba kitų priedų, kurie sudaro įspūdį, kad elektroninės cigaretės ir elektroninių cigarečių pildyklės yra naudingos ar mažiau kenksmingos sveikatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)