Vien SEB banko grynasis pelnas šiemet buvo 50,5 mln. eurų – 21 proc. didesnis nei pirmąjį 2017-ųjų pusmetį (41,7 mln. eurų), teigiama SEB banko pranešime.

SEB banko grupės turtas, grąžinus dalį paskolų banką valdančiai Švedijos „Skandinaviska Enskilda Banken“, per praėjusius 12 mėnesių sumažėjo 3 proc. ir birželio pabaigoje buvo 7,4 mlrd. eurų. Didžiąją turto dalį sudarančio grupės grupės paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė per metus padidėjo 12 proc. iki 6,2 mlrd. eurų.

Pasak SEB banko valdybos pirmininko ir prezidento Raimondo Kvedaro, pirmą šių metų pusmetį gyventojams ir įmonėms bankas suteikė 1,157 mlrd. eurų naujų paskolų (pernai pirmą pusmetį – 1,116 mlrd. eurų), iš jų gyventojams būsto, vartojimo ir kitų paskolų – 223 mln. eurų.

„Pirmą šių metų pusmetį Lietuvos ūkio plėtra buvo spartesnė negu Europos Sąjungos ekonomikos. Tai lėmė subalansuotas augimas, paremtas ir eksporto, ir vidaus paklausos didėjimu. Dėl sparčiai didėjusio vidutinio darbo užmokesčio ir mažėjusio nedarbo stiprėjo šalies namų ūkių perkamoji galia ir gerėjo lūkesčiai“, – pranešime sakė R. Kvedaras.

Anot jo, įmonėms pirmą pusmetį SEB bankas suteikė 935 mln. eurų naujų paskolų.

SEB banko indėlių portfelis (įskaičiuojant finansų institucijų lėšas) per metus padidėjo 10 proc. ir birželio pabaigoje siekė 5,6 mlrd. eurų.

Banko grupės pajamos pirmąjį pusmetį buvo 97,3 mln. eurų – 16 proc. daugiau nei pernai sausį–birželį (83,9 mln. eurų).

SEB grupės nuosavas kapitalas birželio 30 dieną buvo 717 mln. eurų – 0,5 proc. daugiau nei prieš metus (714 mln. eurų).

Banko grupę Lietuvoje sudaro SEB bankas, „SEB investicijų valdymas“ ir „SEB Venture Capital“. Lietuvoje veikia ir kitos SEB grupės įmonės – „SEB gyvybės draudimas“, „Litectus“, SEB grupės paslaugų teikimo centras Vilniuje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)