L. Savickas paklaustas, kokia yra Vyriausybės pozicija dėl valstybinio banko steigimo, teigė, kad jam apie tai jau tekę girdėti kalbų ir anksčiau, tačiau ne šio karantino kontekste bei pridūrė, kad tokia galimybė galėtų būti svarstoma, tačiau, anot jo, šis klausimas su Sauliumi Skverneliu, derintas dar nebuvo.

„Mano žiniomis, šis klausimas su premjeru nebuvo derintas, nebuvo anksčiau kalbėtasi, todėl būtų sunku šiandieną atsakyti konkrečiai, bet visuomet deklaruojame, kad vertiname mūsų vykdomų priemonių efektą mūsų ekonomikai, žiūrime, kokios priemonės turėtų būti tikslinamos, kokios galėtų būti reikalingos, siekiant adekvačiai reaguoti į situaciją, ir tai galėtų būti viena iš temų, kurias mes galėtume svarstyti to prireikus ir matant tam argumentus“, – sakė L. Savickas.

Tiesa, pats G. Nausėda penktadienį popiet sakė, kad tikisi, kad bus judama link sutarimo dėl valstybinio banko steigimo, nes su premjeru jau aptarė šią idėją. Taip pat jis teigė manantis, kad Lietuvoje susidarė palankios sąlygos sukurti valstybinį banką.

„Šiuo metu susidarė palankios sąlygos kalbėti apie valstybinį banką, nes iki šiandien iškėlėme idėją ir buvo sunku pasirinkti, kokiu pagrindu tas valstybins bankas galėtų būti sukurtas, – ar tai turėtų būti kuriama nuo nulio, ar reikėtų įsigyti veikiančio banko akcijų.

Šiandien matydamas visą ekonomikos skatinimo mechanizmą, verslo paramos fondo atsiradimą, suaktyvėjusią „Invegos“ veiklą, manau, kad sulig krizę neturėtų visa tai baigtis. Tai turėtų būti pagrindu valstybinio banko formavimui. Ar pavadinsime jį banko ar kokiu plėtros fondu, svarbiausia esmė – ar šis bankas arba fondas prisidės prie Lietuvos ekonomikos konkurencingumo ir nuties tuos reikalingus kelius į ateitį“, – šiandien anksčiau kalbėjo prezidentas. Daugiau skaitykite čia.

Klabėdamas apie aktualijas, susijusias su ekonomikos gelbėjimo planu, L. Savickas teigė pripažįstantis, kad verslas išgyvena sunkmetį, bet teigė norintis užtikrinti, kad šiandien jo pagalbai yra dedamos visos pastangos.

„Prieš mėnesį laiko patvirtintas beprecendentis priemonių planas. Kasdien skelbiame vykdomų priemonių progresą ir jaučiame visuomenės poreikį gauti informaciją.

Nuo šiandien pradedame viešai skelbti ir vykdomų priemonių vykdymo stebėseną. Ją kas savaitę atnaujinsime ir plėsime.

Jau šiandien tinklapyje koronastop.lrv.lt galite rasti informaciją dėl vykdomo užimtumo priemonių įgyvendinimo“, – sakė jis.

Taip pat L. Savickas sakė, kad kalbant apie darbo vietų ir gyventojų pajamų išsaugojimą, iš viso 3 mėnesiams gelbėjimo plane yra numatyta skirti daugiau nei 1 mlrd. Eur.

„Įmokos (subsidijos prastovoms-red.) už praėjusį mėnesį jau yra mokamos ir pinigai pasiekė gyventojus.

Didelis dėmesys skirtas ir savarankiškai dirbantiesiems, pinigų sulaukė beveik 35 tūkst. žmonių ir išmokėjimai siekia beveik 5 mln. Eur“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)