„Pirmosios lietuviškos bulvės visuomet iškasamos Kėdainių rajone, nes šiose teritorijose žemė yra lengvesnė. Mūsų bendrovė jungia devynis šalies ūkininkus iš Kėdainių, Klaipėdos, Alytaus, Šakių, ir Kalvarijos rajonų. 2015 metais užauginome apie 15 tūkst. tonų bulvių, kurios sulaukė pasisekimo ne tik Lietuvoje, bet ir tokiose užsienio šalyse kaip Suomija, Vengrija, Čekija, Kroatija“, – sako prekybos tinklui pirmąjį lietuviškų bulvių derlių pristačiusios bendrovės „Bulvių namai“ direktorius Giedrius Leščinskas.

Pirmasis bulvių derlius – solist rūšies. „Bulvių namų“ ūkininkai šią rūšį augina jau apie dešimtmetį.

„Tai išskirtinės bulvės, nes sudera pirmos ir puikiai tinka gaminti įvairiems tradiciniams lietuviškiems bulvių patiekalams: tiek cepelinams, tiek plokštainiui“, – sako G. Leščinskas.

Ankstyvą šių metų lietuviškų bulvių debiutą akcentuoja ir prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

„Lietuviškos bulvės kaip ir kitos lietuviško derliaus gėrybės – ypač laukiamos mūsų pirkėjų. Todėl labai stengėmės šviežių lietuviškų bulvių pirkėjams pasiūlyti kuo anksčiau. Simboliška, kad šiemet tą galėsime padaryti pirmą vasaros savaitgalį, savaite anksčiau nei pernai – jau šį šeštadienį“, – sako B. Čaikauskaitė.

Pasak jos, neabejojama, kad bulvių derlius sulauks pirkėjų dėmesio ir šiemet taps Tėvo dienos stalo akcentu.