Tokią informaciją naujienų agentūrai „Rambler News Service" pateikė vyriausioji „Alfa-Bank" ekonomistė Natalija Orlova ir „Sberbank" Makroekonominių tyrimų centro vadovė Julija Cepliajeva. Apie tai praneša laikraštis „Kommersant".

Anksčiau buvo laukiama, kad ateinančiais metais kainų augimo sparta nuslops, tačiau įvedus turkiškų prekių importo embargą, bankų analitikai kalba apie būtinybę peržiūrėti ankstesnes prognozes.

„2016 metais prognozuojame, kad metinės infliacijos lygis smuks iki 8 proc., tačiau, jeigu bus pradėtas taikyti Turkijos prekių įvežimo embargas, jos sparta gali pasiekti 10 proc.", - sako N. Orlova.

„Sberbank" makroanalitikės prognozė buvo kiek atsargesnė.

„Mes laukiame, kad iki šių metų pabaigos infliacija padidės 4 procentiniais punktais. Anksčiau „Sberbank" kainų augimo ribas buvo nustatęs ties 12,7 proc. Tačiau kol embargas nėra įvestas ir neaišku, kokios produkcijos tiekimas bus apribotas, mes negalime teikti jokių tikslių pranešimų".

DELFI primena, kad antradienį Rusija paskelbė Turkijai taikomų sankcijų sąrašą.

Paskelbtame dokumente teigiama, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. imamas taikyti draudimas į Rusiją importuoti šaldytą vištieną ir kalakutieną, kai kurių kategorijų daržoves ir vaisius, o taip pat ir druską bei gvazdikus.

Be citrusinių vaisių (apelsinų, mandarinų ir kt.) į sąrašą pateko paprastieji svogūnai ir valgomieji svogūnėliai, žiediniai kopūstai, brokoliai, agurkai ir kornišonai, vynuogės, obuoliai, kriaušės, abrikosai, persikai, nektarinai, slyvos, žemuogės ir braškės. Šis dokumentas įsigalioja nuo oficialaus jo paskelbimo dienos ir galioja iki specialiųjų ekonominių ir kitų priemonių, apibrėžiamų šiame dokumente, atšaukimo.

Tuo metu Turkijos ekonominis laikraštis „Dunya", remdamasis savo šaltiniais, įvertino šalies vaisių ir daržovių eksportuotojų nuostolius dėl Rusijos taikomų sankcijų 150-čia mln. JAV dolerių, praneša „Reuters".

Rusijos centrinis bankas: Rusijai gali grėsti dar daugiau sankcijų

Rusijos centrinio banko pareigūnai teigia matą grėsmę, kad Rusijai gali kilti dar daugiau sankcijų. Tokios išvados matyti finansų institucijos 2016-2018 metų plėtros krypčių ir finansų rinkos funkcionavimo užtikrinimo planuose.

„Rengiant šį dokumentą buvo remiamasi hipoteze, kad šiuo metu Rusijai dėl geopolitinių priežasčių taikomos sankcijos atšauktos nebus, o naftos kainų pokyčiai daug nuo dabartinių rodiklių nenutols. Taip pat išlieka grėsmė, kad bus taikomos naujos sankcijos, o tai gali neigiamai paveikti siūlomų veiksmų įgyvendinimą, – nurodoma dokumente.

2016-2018 metų strategijoje taip teigiama, kad svarbiausiais tikslais tampa planai kelti Rusijos piliečių pragyvenimo lygį ir kokybę, užtikrinti realiosios šalies ekonomikos sektoriaus plėtrą ir augimą, kurti sąlygas vystytis finansų sferai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1089)