Pirmadienį dienraštis „Vedomosti“ publikuoja straipsnį, kuriame du šaltiniai, kurie įvadinami kaip federaliniai pareigūnai, tvirtina, jog svarstoma ir pramoninių prekių draudimo galimybė.

Pasak pašnekovų, toks vyriausybės pasiūlymas jau nusiųstas prezidentui Vladimirui Putinui.

Šaltinis teigia, kad kai Europos Sąjunga (ES) ir JAV įvedė sektorines sankcijas Rusijai, vyriausybė per kelias dienas nusiuntė prezidentui ataskaita su plačiu atsakomųjų sankcijų galimybių sąrašu, tačiau buvo nurodyta riboti tik maisto produkcijos importą.

Pasak šaltinio, papildomos Rusijos sankcijos įmanomos tik tuo atveju, jei ES ir JAV patvirtins papildomas sankcijas prieš Rusiją. Kitas valdininkas nurodė, kad vyriausybė kol kas neturi V. Putino nurodymo taikyti papildomus apribojimus produkcijai iš Vakarų.

Prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas nepaneigė Rusijos atsakomųjų veiksmų galimybės, jei Vakarai griežtins sankcijas. Rusijos sankcijos buvo priverstinės, tvirtino jis, aišku, jei bus nauji ES ir JAV veiksmai, tai ir Rusija peržiūrės galimybes išplėsti atsakomąsias sankcijas. Kokie jie, priklauso nuo Vakarų veiksmų, teigia D. Peskovas.

Tarp galimų Rusijos sankcijų – visiškas arba dalinis automobilių importo draudimas iš Vakarų, tvirtina šaltinis. Pasak jo, galvojama, kad vietos gamintojai galės patenkinti automobilių poreikį.

Dar vienas potencialus draudimo objektas – medicininiai gaminiai. Tuo pačiu šaltinis vyriausybėje tvirtino, kad „jokių papildomų sankcijų šiuo metu nėra neruošiama“.

Rusija užpraėjusią savaitę 1 metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)