Moterų rankomis formuojami meduoliniai grybukai, ant volo sukamas šakotis – tokį vaizdą galima išvysti užsukus į Šakiuose įsikūrusią kepyklą. Anot R. Bobinienės, eilinę dieną čia iškepama 30–40 kilogramų šakočio, paruošiama 60 kilogramų grybukų, jei dirba visa komanda. Gaminamos ir meduolinės eglės.
2024.02.23 21:02
Šakiuose kepami šakočiai ir grybukai – ant prezidentų ir monarchų stalų: naudoja senovinį prosenelės receptą
(1)www.DELFI.lt
FOTO:
Dešimtis metų veikiančioje Šakių įmonėje „Rugelis“ šakočius ir meduolius kepa jau ketvirta karta. Pasak įmonės direktorės Rasitos Bobinienės, šeimos versle darbo valandos neskaičiuojamos, o produkciją vertina ne tik aplinkiniai ar sostinės gyventojai. Užsakymų, anot jos, buvo gauta ir iš Prezidentūros, desertų ragavo ir apsilankę monarchai.