Rusijos turistinių kelionių operatoriai bus priversti atsisakyti kelionių į Turkiją. Tai pranešė Rusijos turistinių operatorių sąjunga, skelbia „Interfax“.

„Turistinių kelionių operatoriai dabar sustabdys pardavimus, jie neturi kitos išeities. Tai bus dar vienas skaudus smūgis turizmo sektoriui, nes užsidarys pagrindinė uždrausto Egipto alternatyva, kurią buvo galima siūlyti. Žiemą Turkijoje veikia tik geri penkių žvaigždučių viešbučiai su baseinais ir SPA centrais. Visos kitos kryptis yra toliau ir kainuoja brangiau. Egiptui kaimyniniame Eilate poilsis taip pat kainuoja brangiau“, - teigė sąjungos spaudos sekretorė Irina Tiurina.

Ji įsitikinusi, kad padėtis tampa tokia bloga, kad netrukus rusai apskritai liausis kur nors keliavę.

„Apskritai padėtis tampa tokia katastrofiška, kad, panašu, žmonės apskritai nenorės kur nors vykti, įskaitant ir keliones po Rusiją. Jie paprasčiausiai neturės nuotaikos tai daryti“, - teigė ji.

Kiek anksčiau Rusijos turistinių kelionių operatorių sąjunga pareiškė, kad Rusijos turizmo rinkos neįmanoma įsivaizduoti be Turkijos.

Antradienį ryte Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos naikintuvą. Turkijos kariuomenės pareigūnai nurodė, kad į šalies oro erdvę įskridusį naikintuvą karinės pajėgos įspėjo, tačiau orlaivio „Su-24" pilotams nereagavus, jį numušė Turkijos „F-16" naikintuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (515)