„Prieš įžengdami į Latvijos rinką atlikome daugiau nei 30 tyrimų, kurių tikslas buvo suprasti Latvijos gyventojų poreikius ir svajones bei atitinkamai pateikti sprendimus. Remdamiesi tyrimų ir stebėjimų išvadomis, siūlome tokius vietos rinkai pritaikytus sprendimus, kaip mažos virtuvės, namų organizavimo sistemos, vaikų kambariai skirti dviem vaikams, interjero sprendimai mažoms erdvėms”, - teigė „Ikea“ parduotuvės Rygoje vadovė Inga Filipova.

Didžiausia Baltijos šalyse

„Ikea“ Rygoje bus didžiausia šio pasaulinio tinklo parduotuvė Baltijos šalyse – jos dydis siekia 34,5 tūkst. kv. m.

Parduotuvė, kaip ir Lietuvoje, sudaryta iš penkių esminių dalių – pirkėjas savo kelionę pradeda ekspozicijų salėje antrame aukšte, kuris skirtas parodyti idėjoms ir interjero sprendimams. Po ekspozicijų erdvės yra prekybos salė, kurioje galima įsigyti kone visas prekes namams – nuo stalo įrankių iki namų dekoro elementų. Likusios parduotuvės dalys yra savitarnos zona, kurioje pirkėjai pasiima išsirinktus baldus ir jau tą pačią dieną gali juos parsivežti namo. Papildomų paslaugų zonos, kuriose pirkėjai gali užsisakyti prekių parvežimą į namus arba jas sugrąžinti, užsisakyti pirkimo išsimokėtinai paslaugas, užbaigia pirkėjo kelionę parduotuvėje.

Rygos parduotuvėje taip pat įrengtas 450 vietų restoranas, Bistro kavinė bei švediško maisto prekių parduotuvė, kurioje galima įsigyti tokius tipiškus švediškus maisto produktus.