Tokį grėsmingą pareiškimą paskelbė „Ryanair“ vadovas Michael O'Leary.

Pasak Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vadovo, „Brexit“ gali lemti skrydžių iš visų JK oro uostų panaikinimą per vieną naktį.

JK premjerė Theresa May yra užsiminusi apie pereinamąjį laikotarpį po oficialaus 2 metų laikotarpio įsigaliojus „Brexit“. Tačiau kai kurie Europos politikai atsisako net pradėti diskutuoti dėl ateities, kol nebus pabaigtos ES ir JK skyrybos.

Tačiau M. O'Leary teigimu, dabartiniai Atviro dangaus susitarimai paklūsta Europos Teisingumo teismui, nors T. May yra žadėjusi, jog D. Britanijai pavyks dėl to išsiderėti. Atviro dangaus sutartis leidžia neribojamus skrydžius ES ir JAV.

M. O'Leary mano, kad prireiks daugiau nei žadamų 2 metų, po 50-ojo sutarties straipsnio aktyvavimo, jog būtų pasiekti visi susitarimai su ES.

Pasak „Ryanair“ vadovo, nors tai mažai tikėtina, tačiau įmanoma, jog ateityje gali nebelikti skrydžių tarp Britanijos ir Europos šalių.

M. O'Leary minėjo verslo vystymo planų vykdymą ne JK, tačiau kitur – pavyzdžiui, dėl „Brexit“ nežinomybės Britų salyne nedidinamas lėktuvų skaičius bei nekuriama papildomų darbo vietų.

„JK vyriausybė neturi jokio pasitraukimo iš ES plano. Nemanau, kad jie supranta, į kur įsivėlė“, – sakė „Ryanair“ vadovas.