Pasak šalies vadovės, Vyriausybė kol kas neišnaudojo visų priemonių dėl Rusijos veiksmų Lietuvos atžvilgiu.

„Jau anksčiau įpareigojau Vyriausybę imtis visų įmanomų priemonių dėl padėties su Rusija normalizavimo. Jos dar neišnaudotos. Būtina ruoštis ir kreipimuisi į Pasaulio prekybos organizaciją dėl Rusijos institucijų Lietuvai taikomų prekybos trukdžių“, - pirmadienį sakė D.Grybauskaitė.

Jos poziciją BNS perdavė atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Šalies vadovės žodžiais, „ši situacija - pirmas rimtas išbandymas jau beveik metus dirbančiai Vyriausybei“.

Rusijos valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“, motyvuodama susilpnėjusia pieno produktų kokybės priežiūra Lietuvoje, pirmadienį sustabdė lietuviškų produktų įvežimą, skelbiama jos tinklalapyje.

Lietuvos Žemės ūkio ministerija pirmadienį BNS teigė kol kas neturinti informacijos apie Rusijos sprendimą sustabdyti lietuviškų pieno produktų importą.

ES prekybos komisaras Karelis de Guchtas praėjusią savaitę pareiškė, jog „prekybos karo“ su Rusija atveju reikia laikytis rimties ir kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO). Į tai reaguodamas, premjeras Algirdas Butkevičius praėjusį ketvirtadienį pareiškė, kad Lietuva kol kas nesvarsto galimybės kreiptis į PPO.

Pirmadienį premjeras teigė nesureikšminantis žinių iš Rusijos apie ribojimus į šią šalį importuojamiems lietuviškiems pieno produktams.

Tuo metu Europos Komisija pirmadienį pareiškė pasitikinti Lietuvos pieno produktų saugumu, ir paragino Rusiją elgtis proporcingai, jei būtų nustatyti kokie nors nukrypimai nuo sanitarijos standartų.

„Komisija visiškai pasitiki Lietuvos pieno produktų kokybe“, - BNS teigė už sveikatos klausimus atsakingas Komisijos atstovas spaudai Fredericas Vincentas. Jo teigimu, Briuselis dar negavo informacijos iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2071)