Pirmadienį, pirmą kartą nuo 2014-ųjų gruodžio pradžios, Maskvoje už dolerį vėl reikėjo mokėti daugiau kaip 72 rublius; kurį laiką tai buvo 72,46 rublio, praneša agentūra AFP.

Pastarasis rublio kurso kritimas siejamas su tolesniu naftos kainos mažėjimu. Londone jis prieš pat Kalėdas buvo pasiekęs žemiausią lygį nuo 2004 metų.

Rusijos valstybei naftos ir dujų pardavimas yra svarbiausias pajamų šaltinis.

Rusijos Centrinis bankas kitais metais prognozuoja BVP mažėjimą daugiau kaip 2 proc., jei naftos kaina liks tokia pat žema, kaip dabar. Be to, Rusijai tenka kovoti su Vakarų sankcijų, paskelbtų dėl Ukrainos krizės, padariniais.

Krizė Rusijos bankų sektoriuje

Rusijos bankų sistema atsidūrė sunkesnėje krizėje, nei buvo 2014 metais. Tokią nuomonę tiesioginiame televizijos kanalo „Rossija 24" eteryje nurodė banko „VTB 24" vadovas Michailas Zadornovas, nurodo „Rambler News Service".

„Ekonomika atsidūrė krizėje. Bankų sistema - tai, iš esmės, ekonomikos kraujotakos sistema, gyvuojanti kartu su visa ekonomika. Todėl, žinoma, bankų sistema atsidūrusi krizėje", - teigia pareigūnas.

Jis pridūrė, kad devalvacija ir banko normų didinimas sektoriui smogė rimtą smūgį.

Bankininko manymu, 2016-2017 metais centrinis bankas ir toliau sieks išvalyti rinką nuo nesąžiningai veikiančių finansinių institucijų.

„Tikriausiai iki tos ribos, kai vadinamųjų abejotinų bankų skaičius visiškai sumažės, o ekonomikoje, tikimės, bus stebimas augimas, o ne nuosmukis", - pridūrė M. Zadornovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)