„Mes užsiauginame tik pusę reikalingo kiekio ir viską, ką reikia sunaudoti čia, turime nusipirkti. Tad kad ir nebus galimybių išvežti į Rusiją (kiaulienos – red.), faktiškai Lietuvos vartotojas nenukentės. Problema atsiranda gamyboje, nes įmonės negalės gaminti. Čia atsiranda darbo vietos, apyvartos, pelningumo klausimai“, - laidoje „Ryto espresso“ ketvirtadienį sakė E. Mackevičius.


Jis taip pat pabrėžė, kad parduoti kiaulienos gaminius Lietuvoje nėra pelninga. „Lietuvoje parduodame praktiškai „ant nulio“ – tai yra labai mažas ar minusinis pelningumas. Tai lemia ne tik Lietuvos rinka, bet ir Lenkijos kaimynystė, kurios PVM tris kartus mažesnis nei Lietuvoje, o gamybos sąnaudos tos pačios“, - kalbėjo E. Mackevičius.


Jis taip pat nurodė, kad nors Rusijos rinka Lietuvos gamintojams ir yra svarbi bei moki, tačiau taip pat rizikinga. „Rusija turi tam tikrų tradicijų, į kurias mes pataikome. Mes galime mėsą ir gaminius patiekti tokius, kad jų skonio savybės būtų labai geros ir rusams priimtinos. Kita medalio pusė – pasidarė rizika, nes negali planuotis, kas atsitiks kitą ar dar kitą mėnesį ir kokios iškils dėl to problemos. Rinka tikrai svarbi, bet ji turi ir savų minusų“, - teigė E. Mackevičius.

Visą laidą „Ryto espresso“ klausykite čia.