„Mes išanalizuosime visus šiuos fabrikus, paimsime iš Genadijaus Oniščenko visą medžiagą apie pieno produkciją. Inspektuosime, greičiausiai peržiūrėsime, kaip produktai pasiekia rinką. Dabar vyks patikrinimai Estijoje, o vėliau imsimės neplaninių inspekcijų Lietuvoje“, - sakė jis.

Maža to, jo teigimu, šie klausimai bus sprendžiami su Lietuvos veterinarijos gydytoju, kuris Maskvoje dalyvaus aprodoje „Zolotaja osen“, rašo rbc.ru.

Žmonės nenori supratsi vieno dalyko – mes juk Lietuvoje mokame ne suklastotais pinigais! Taigi kodėl už savo nesuklastotus pinigus turime gauti suklastotą produkciją? Gąsdinti mus Pasaulio prekybos organizacija ar Europos Sąjunga nereikia!“, - savo ruožtu pareiškė Rusijos vartotojų teisių tarnybos viršininkas Genadijus Oniščenka.

Pasak jo, šiuo metu abi pusės derasi dėl Lietuvos pareigūnų vizito, siekiant išsiaiškinti aplinkybes.

„Mums reikia suprasti: kas nori atvykti ir kokiais klausimais. Aptarinėti amžiaus draugystės nesirengiame“, - reziumavo jis.

Išvakarėse Rusija sustabdė pieno produktų importą iš Lietuvos. Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovas teigia, kad toks žingsnis buvo žengtas dėl nepatenkinamos produktų kokybės, pirmiausia – sausų pieno miltelių. Šie apribojimai palies ir sūrį „Svalia“, kurį gamina „Pieno žvaigždės“.

Rusijos vartotojų tarnyba teigia, kad lietuviškuose pieno produktuose yra neleistinų medžiagų ir kaltina juos „pirkėjų klaidinimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)