Rusijos federalinė muitinės tarnyba gavo laišką iš Rusijos vartotojų priežiūros tarnybos "Rospotrebnadzor" , kuriame nurodoma taikyti papildomas patikros priemones minėtoms produktų grupėms iš Lietuvos.

„Rospotrebnadzor" nusiuntė laišką muitinės tarybai apie būtinybę padidinti kontrolę ne tik pieno produktams iš Lietuvos, tačiau ir mėsos bei žuvies”, - cituojamas šaltinis, kurio tapatybė nenurodoma.

Tuo tarpu Rusijos muitinė teigia kol kas negavusi Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos "Rospotrebnadzor" nurodymo stabdyti lietuviškų pieno produktų importą.

Tai BNS patvirtino Rusijos muitinės spaudos tarnyba. Pasak jos atstovų, tarnyba yra gavusi tik ankstesnius "Rospotrebnadzor" vadovo nurodymus sugriežtinti lietuviškos pieno produkcijos patikrą.

Primename, kad anksčiau tarnybos vadovas Genadijus Oniščenka paskelbė, kad stabdomas lietuviškų pieno produktų importas dėl nustatytų pažeidimų.

Lietuvos pusė nėra gavusi jokių oficialių raštų. Apie tai nėra informuota ir Rusijos Veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba, kuri prašo "Rospotrebnadzor" paaiškinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (691)