Anot Rusijos darbo ministerijos, sausį Rusijoje darbo neturėjo 873 tūkst. žmonių. Kovo pabaigoje jų skaičius perkopė milijoną, tačiau netrukus situacija pradėjo gerėti: rugsėjo pabaigoje darbo neturėjo tik 935 tūkst. žmonių.

„Šiuo metu situacija Rusijos darbo rinkoje itin nestabili ir neapibrėžta. Oficialaus nedarbo lygis per metus ūgtelėjo 15 proc.“, – sakė M. Paršinas.

Dabartinį nedarbo lygį palyginus su 2008-2009 metų laikotarpiu, prieš kelerius metus šis rodiklis buvo du kartus mažesnis. Nepaisant to, tada darbo vietų taip drastiškai nemažėjo. „Kita vertus, sumažėjo ir darbo pasiūla – fiksuojamas laisvų darbo vietų skaičiaus mažėjimas. Jis sumenko praktiškai du kartus“, – paaiškino M. Paršinas.

Valdžios pareigūnas taip pat sakė, kad vienas iš svarbiausių rodiklių, apibūdinančių neapibrėžtumą darbo rinkoje, yra nepilno užimtumo lygis, kuris išaugo maždaug 40 proc.

„Kitas išskirtinis mūsų darbo rinkos bruožas yra didžiulis teritorinis disbalansas“, – patikslino žinybos pavaduotojas, atkreipęs dėmesį į faktą, kad dirbantieji neretai susitaiko su mažesne alga ir didesniu krūviu, darbo vietos keisti nenori – ypatingai tais atvejais, kai siūlomas darbas kitame regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (895)