Karantinas, anot tarnybos, taikomas kai kuriems vaisiams ir daržovėms: granatams, paprikai ir kopūstams, nurodo „Rosselchoznadzor" spaudos tarnyba.

„Į Rusijos teritoriją ir toliau tiekiant karantinines prekes iš Turkijos Respublikos, o šiai šaliai nesiėmus atitinkamų priemonių, leidžiančių laikytis Rusijoje galiojančių įstatymų (...), „Rosselchoznadzor" bus priversta įvesti laikinus apribojimus įvežamai iš Turkijos į Rusiją karantininei produkcijai", - teigiama pranešime spaudai.

„Rosselchoznadzor" atstovai išreiškė susirūpinimą dėl susidariusios situacijos: 2016 metų sausį buvo užregistruota 13 atvejų, kurių metu aptiktos dvi Rusijoje karantininėmis laikomos objektų rūšys. Produkcija buvo grąžinta eksportuotojams, o apie aptiktas netinkamas prekes pranešta Turkijos pareigūnams.

Rusijos vyriausybės sprendimu, nuo 2016 m. sausio 1 d. iš Turkijos į šalį uždrausta įvežti kai kuriuos vaisius ir daržoves, gėles, paukštieną ir druską.

Taip pat draudžiama vykdyti užsakomuosius skrydžius, atšauktas bevizis režimas. Rusijos įmonėms, išskyrus kai kurias taikomas išimtis, draudžiama į darbą priimti Turkijos piliečius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)