Patikros metu buvo nustatyta, kad per Moldovos teritoriją buvo tiekiama nesaugi produkcija, kurią "didmenininkai perka įprastuose vietiniuose turguose", teigė S. Dankvertas.

Taip pat "Rosselchoznadzor" vadovas nurodo, kad Rusija gali stabdyti ir Baltarusijos įmonių importuojamą produkciją, jeigu jos žaliavas gauna iš Moldovos. Toks sprendimas bus priimtas tuomet, jeigu Minskas neprisijungs prie draudimo įvežti į šalį moldaviškos mėsos.

Nuo antradienio į Rusiją taip pat draudžiamas vaisių ir daržovių importas iš Ukrainos. Oficialia tokio sprendimo priežastimi nurodomi negauti atsakymai į tarnybos užklausas, nusiųstas Ukrainos valstybinei veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybai. Rusija reikalavo Kijevo suteikti informacijos apie šiais metais Ukrainos teritorijoje išaugintą produkciją, kiekvienai augalinei kultūrai skirtų laukų plotus. Šios užklausos pateiktos spalio 14 d. Rusijai kilus įtarimų, kad per Ukrainą į Rusiją pakartotinai eksportuojami vaisiai iš daržovės, atkeliavusios į Kijevą iš Europos Sąjungos (ES).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)