Kaip pranešė šios tarnybos vadovas Sergejus Dankvertas, po apžiūros paaiškėjo, kad šie vaisiai ir daržovės išaugintos Europos Sąjungoje (ES).

Sulaikyti vaisiai ir daržovės buvo išauginti Lenkijoje, Slovėnijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje ir kitose ES šalyse narėse, iš kurių prekių importą Rusija neseniai uždraudė.

„Kai kurios ES šalys narės pradėjo siųsti savo produkciją į Baltarusiją, nenurodydamos tikrosios kilmės šalies. Pavyzdžiui, rašoma, kad šios prekės iš Makedonijos, tačiau mes išsiaiškinome, kad jos yra iš Lenkijos ir Graikijos, nes nėra jokių įrodymų, liudijančių, jog šio prekės yra iš Makedonijos“, - paaiškino S. Dankvertas.

Kaip rašo www.newsru.com, taip pat jis pridūrė, jog „Rosselchoznadzor“ stebės galimą pieno, mėsos ir žuvies reeksportavimą per Šveicariją, Kazachstaną ir Farerų salas.

„Jau turime faktų, liudijančių tranzitinių krovinių, kurie nusėda Maskvoje, gabenimą“, - informavo S. Dankvertas, tačiau atsisakė pateikti detales.

S. Dankvertas įspėjo, kad gali būti imtasi apribojimų iš Baltarusijos tiekiamai produkcijai.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atsisakė palaikyti Rusijos draudimą importuoti iš šalių, kurios pradėjo taikyti sankcijas prieš Rusiją.

„Mums reikia lenkiškų obuolių, todėl juos perkame, tačiau ne Rusijai, o vidaus rinkai“, - patikino A. Lukašenka. „Jei mums reikia delikatesų iš Vokietijos – mes juos taip pat perkame vidaus rinkai. Jei mums reikia ką nors perdirbti – perkame ir perdirbame“, - pridūrė jis.

A. Lukašenka patikino, kad tranzitu į Rusiją importuojami produktai per Baltarusiją negali būti gabenami – tai jis pažadėjo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Tačiau jis mano, kad, jei prekių Rusija nepriima, galima pasiūlyti jas parduoti Baltarusijos teritorijoje arba perdirbti.

„Bus paprasčiausiai nežmoniška, jei elgsimės su šiais asmenimis nenormaliai“, - sakė A. Lukašenka.

Primename, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dekretu nurodė metams drausti įvežimą kai kurių maisto produktų iš valstybių, kurios taiko sankcijas Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)