Pastarosios teritorijoje užregistruoti afrikinio kiaulių maro (AKM) ligos protrūkiai. Apie tai praneša „RIA Novosti“, remdamasi tarnybos pateikiamais duomenimis.

Latvijos tarnybų pranešime informuojama, kad 3 nugaišę šernai rasti Dienvidlatgalės regiono Karslavos rajone, besiribojančiame su Baltarusijos Respublikos Verchnedvinsko rajonu. Karslavos rajonas jau nuo 2012 metų yra paskelbtas užkrėsta klasikinio kiaulių maro teritorija, todėl jame vykdoma intensyvi šernų ir kiaulių stebėsena. Nugaišusių šernų mėginius ištyrusi Latvijos nacionalinė referentinė laboratorija nustatė, kad šernai krito nuo afrikinio kiaulių maro (AKM).

„Latvijos Respublikos teritorijoje aptikus AKM virusą „Rosselchoznadzor“ pareigūnai priversti imtis analogiškų apsauginių priemonių, kokios buvo taikomos įsiplieskus ligos židiniams Lietuvoje ir Lenkijoje. Latviškos kiaulienos produkcijos įvežimo apribojimai bus atšaukti tik atlikus kiekvienam tiekėjui inspekcines patikras ir užtikrinus, kad jie laikosi Muitų sąjungoje taikomų sanitarinių reikalavimų“, - nurodoma „Rosselchoznadzor“ oficialiame pareiškime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)