Pagrindiniai Rusijos reikalavimai lietuviško pieno gaminiams skelbia, jog Lietuva privalo išsiaiškinti, kodėl pieno produktuose aptikta ftalatų, ir pasirūpinti, kad daugiau tokių problemų ateityje nekiltų. Taip pat reikalaujama užtikrinti, kad ant pieno produkcijos pakuočių pateikiama tiksli gaminio sudėtis atitiktų realybę.

Be to, „Roschelchoznadzor“ prašo Lietuvos patenkinti Rusijos Federacijos reikalavimus, susijusius su pieno produkcijos žymėjimu ir etiketėmis, taip parengti ir pateikti dokumentus apie į Rusiją planuojamus įvežti pieno produktus rusų kalba.

Rusijos pareigūnai siūlo imtis papildomos atsakomybės priemonių pieno produktų gamintojams dėl gaminių kokybės ir parengti tinkamus informacijos apie galimus pažeidimus mainų mechanizmus.

Primename, kad „Rospotrebnadzor" nuo spalio 17 d. uždraudė lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją. Oficiali versija – kokybės reikalavimų pažeidimai, tačiau pasirodo vertinimų, kad minėti draudimai – Rusijos spaudimo priemonė buvusioms sovietinėms valstybėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)