„Rosselchoznadzor" taip pat riboja augalinės kilmės produktų iš Moldovos įvežimą į šalį rankiniame ar įprastame bagaže. Tarnyba teigia priemones taikyti pradėjusi po didelio užregistruotų pažeidimų skaičiaus. Kiek anksčiau Moldovos žemės ūkio pramonės įmonių susivienijimo "Uniagroprotekt" pirmininkas Aleksandras Slusarius pareiškė, kad draudimas importuoti vaisius iš Moldovos į Rusiją privers vietos rinkoje labai kristi jų kainas.

Anot jo, perorientuoti eksportą į kitas šalis galės ne daugiau kaip 10-20 proc. gamintojų, o likusi jų dalis bus priversta derlių realizuoti vidaus rinkoje. A. Slusarius pridūrė, kad apie 90 proc. augalinės kilmės produkcijos iš šalies yra eksportuojama į Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalis, o itin didelė vaisių dalis keliauja į Rusiją.

Dar liepos 10 d. „Rosselchoznadzor" pranešė Moldovos nacionalinei maisto produktų saugos tarnybai apie galimybes pradėti taikyti draudimą dėl abrikosų partijoje aptiktos rytinių vaisėdžių rūšies kandžių.

Liepos 16 dieną Rusijos ekonomikos plėtros ministerija parengė nurodymą, pagal kurį Rusija iš savo pusės pradės taikyti muitus kai kurioms moldaviškos produkcijos rūšims - vynui, mėsai, grūdams, cukrui, vaisiams ir daržovėms.

Žiniasklaida kiek anksčiau pranešė, kad tokių veiksmų imtasi po to, kai Moldova ratifikavo susitarimą dėl asociacijos su Europos Sąjunga. Rusija yra Kišiniovą įspėjusi, kad šiam pradėjus glaudesnį bendradarbiavimą su ES Rusija pradės įvežamoms prekėms taikyti 7,8 proc. dydžio muito mokestį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)