„Siekiant užtikrinti vartotojų teises „Rospotrebnadzor“ nuo 2014 metų rugsėjo 5 dienos stabdo Ukrainoje gamintų konditerijos gaminių įvežimą į Rusijos Federacijos teritoriją“, – teigiama pranešime.

Draudimo priežastis – Ukrainos konditerijos kompanijų „AVK“ ir „Konti“ produkcijos žymėjimo pažeidimai.

Konditerijos kompanijos „AVK“, „Konti“ ir „Roshen“ yra pagrindinės konditerijos gaminių importuotojos, vežančios produkciją iš Ukrainos į Rusiją. Draudimą importuoti Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai priklausančios kompanijos „Roshen“ produkciją „Rospotrebnadzor“ įvedė 2013 metų liepos pabaigoje, remdamasis pretenzijomis jos kokybei ir saugumui.

Kaip pranešė ITAR-TASS, Rusija nuo 2014 metų liepos uždraudė visos pieno produkcijos iš Ukrainos importą. Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“ įvestas draudimas pirmiausia susijęs su sūrių tiekimu iš Ukrainos.

„Rosselchoznadzor“ iš Ukrainos importuojamame piene ir pieno produktuose pakartotinai aptiko tetraciklinų grupės antibiotikų, sunkiųjų metalų druskų ir patogeninių mikroorganizmų.

Tarnyba jau uždraudė iš visų Ukrainos įmonių į Rusiją importuoti bulves (dėl auksinio nematodo kenkėjo) ir kiaulieną (dėl afrikinio kiaulių maro plitimo grėsmės).

Savo ruožtu „Rospotrebnadzor“ uždraudė įvežti sūrius iš 13 Ukrainos gamyklų, sultis (įskaitant ir skirtas vaikams), alkoholinius gėrimus, alų ir alaus gėrimus iš trijų Ukrainos įmonių, vaisių, daržovių ir žuvies konservus iš septynių Ukrainos įmonių.

Tačiau vėliau Krymo valdžia išsiuntė prašymą vicepremjerui Dmitrijui Rogozinui leisti įvežti į pusiasalį ukrainietišką žemės ūkio produkciją, kadangi Krymas kol kas negali visiškai apsirūpinti pienu ir pieno produktais, cukrumi, saulėgrąžų aliejumi ir bulvėmis, o iš Rusijos gaunamų siuntų nepakanka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)