Rusijos statybinių medžiagų įmonė „Technonikol“, priklausanti Igoriui Rybakovui ir Sergejui Kolesnikovui, nupirko iš lietuvių „VMG Group“ medžio perdirbimo įmonę, esančią netoli Minsko. Skelbiama, kad sandorio vertė galėjo būti apie 2,7 mlrd. rublių (beveik 30 mln. eurų).

„Įmonė buvo orientuota į eksportą į ES, bet dėl sankcijų Baltarusija praktiškai neteko šios rinkos. Naujas savininkas ketina perorientuoti produkcijos vežimą į pietryčių Azijos šalis“, – rašo „Kommersant“.

„Technonikol“ sudarė sandorį dėl lietuvių „VMG Group Swoods Export“ antrinės medžio perdirbimo įmonės Barysove, netoli Minsko pirkimo“, pranešė kompanija. „VMG Group“ į „Kommersant“ užklausą neatsakė.

„Taip, sandoris įvyko, tačiau daugiau aš jums nelabai ką galiu pasakyti“, – naujienų agentūrai BNS trečiadienį komentavo už VMG grupės finansus ir strateginius investicijų projektus atsakingos bendrovės „VMGcorp“ vadovas Egidijus Mockus, tačiau daugiau sandorio detalių neatskleidė.

„Swood Export“ priklauso 600 kubinių metrų perdirbamos medienos per metus galingumo lentpjūvė ir gamybos cechas, per metus pagaminantis iki 12 tūkst. tonų ir iki 24 tūkst. kubinių metrų gatavos produkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)