Apie "Rospotrebnadzor" ekspertų vizitą praėjusią savaitę pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

"Jau pirmadienį atvyksta iš Maskvos trys ekspertai, su kuriais aptarsime pieno produkcijos eksporto į Rusiją klausimus", - ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Rusija paskelbė nuo spalio 7 d. stabdanti kai kurių pieno produktų importą iš Lietuvos. Rusija tai motyvuoja susilpnėjusia pieno produktų kokybės priežiūra.

Daugiau nei prieš savaitę Premjero patarėjas, buvęs ambasadorius Rusijos Federacijoje Antanas Vinkus Maskvoje dėl vadinamojo "pieno karo" susitiko su aukštais pareigūnais.

"Mes artimiausiu laiku laukiame specialistų, esame juos pakvietę, sėsime prie apskritojo stalo. Esu įsitikinęs, kad įmonių vadovai parodys aukščiausią technologijų ir higienos lygį, kokį ir turi. Būdamas Maskvoje pajutau, kad Rusijos žmonės laukia mūsų produkcijos ir mūsų verslininkai yra labai suinteresuoti turėti šią rinką", - tuomet sakė A. Vinkus.

Savo ruožtu prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusijos taikomus lietuviškų pieno produktų importo ribojimus pavadino politiniais ir paragino atsakingas institucijas ruošti reikiamą medžiagą Europos Komisijai, kad ši galėtų kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), tačiau to daryti neskubama.

Rusija lietuviško pieno blokadą taiko ne pirmą kartą, kiek ji truks, kol kas lieka neaišku. Pienininkai ir vežėjai teigia dėl to patiriantys milžiniškus nuostolius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)