„Manau, kad kai kurie verslai tiesiog neišgyvens. Deja, per Vyriausybės posėdį buvome neišgirsti, nes sprendimai, kurie buvo šiandien priimti dėl paramos sąlygų, kriterijų, mums buvo iš dalies naujiena ir nustebino“, – laidoje „Delfi diena“ sakė jis.

„Susidaro įspūdis, kad nustatyti reikalavimai, sąlygos net yra griežtesni nei per pirmąją bangą“, – kalbėjo A. Romanoskis.

Jo teigimu, verslui reikalingos nuomos subsidijos, prastovų subsidijos, taip pat tiesioginės subsidijos.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas atkreipia dėmesį, kad jau pavasarį parama verslui buvo suteikta pavėluotai.

„Taip, kai kurios priemonės suveikė ganėtinai efektyviai, nors pavėluotai“, – sako jis.

„Be paskolų, kurias turės grąžinti, ar mokesčių atidėjimo, viešbučiai kažkokios esminės paramos ir negavo“, – kalba A. Romanovskis.

Jo manymu, sunkiausia išgyventi karantiną bus paslaugų, turizmo, aptarnavimo sektoriams, kur teikiant paslaugas bendraujama su žmonėmis.

A. Romanovskis sako nemanantis ir kad per pirmąją koronaviruso bangą verslui pavyko išgyventi nesunkiai.

„Nežinau, ar 50 proc. padidėjęs nedarbas yra išgyvenimas. Abejoju, kad yra verslų, kurie sugebėjo išdirbti iš karantino. <...> Verslas grimzta į komos būseną ir klausimas, ar jis iš tos komos bus vaduojamas greitai ir efektyviai, ar vis dėlto tarnautojai, kurie skirstys paramą, vėl turės milijoną instrukcijų, dėl kurių negalės suteikti pagalbos“, – laidoje „Delfi diena“ sako A. Romanovskis.

Vyriausybė pritarė, kad nuo šeštadienio Lietuvoje būtų įvedamas visuotinis karantinas.

Pagal trečiadienį Vyriausybėje pasiūlytą tvarką, pagalbos priemonės verslui galėtų būti taikomos, kai apyvarta sumažėjo ne mažiau nei 30 proc. ir ne mažiau nei 40 proc. ūkinės veiklos vykdytojų atitinkamame ekonominės veiklos sektoriuje taip pat patyrė apyvartos sumažėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)