Gautą investiciją bendrovė naudos kurdama robotų navigavimo technologiją, automatizuojančią logistikos centrų veiklą, praneša „CoInvest Capital“.

„Rubedos“ veikia jau daugiau nei dešimtmetį ir rinkai yra pristačiusi ne vieną robotikos sprendimą. Ją gerai žino medicininės įrangos kūrėjai. Be to, kad pasitikime šios komandos ekspertiškumu, mus įtikino ir bendrovės pasirinktas uždavinys – automatizuoti siuntų perskirstymo logistikos centruose funkciją“, – pranešime sako „CoInvest Capital“ direktorė Viktorija Vaitkevičienė.

„Investiciją atliekame su itin patyrusiais verslo angelais – Vladu Lašu ir Pauliumi Vilemu – kurie, tikime, prisidės prie spartesnio įmonės augimo“, – pridūrė ji.

„Rubedos“ bendraįkūrėjis Linas Vaitulevičius teigia, kad gauta investicija padės bendrovei per artimiausius kelis mėnesius paleisti demonstracinę sprendimo versiją.

„Išsikėlėme ambicingą tikslą sukurti tokią technologiją, kuri leistų pakeisti vieną žmogaus atliekamą funkciją visiškai automatizuotu sprendimu. Pandemija išryškino tokios programinės įrangos poreikį logistikos sektoriuje, nes padidėjus siuntų kiekiui bendrovėms pradėjo trūkti darbuotojų, sunkiai sekėsi juos pritraukti“, – sako L. Vaitulevičius.

Kuriama programinė įranga bus įdiegta į šakinius krautuvus, naudojamus siuntų perskirstymo sandėliuose. Krautuvus bendrovei tiekia partneriai iš Vokietijos. Tam, kad jie būtų automatizuoti, „Rubedos“ juos modernizuoja, įdiegdama dirbtinio intelekto ir kompiuterinės regos technologijas.

„Rubedos“ specializuojasi kuriant programinę įrangą, skirtą naviguoti ir valdyti robotus, ir yra viena iš pirmųjų robotikos atstovių Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)