Nuo trečiadienio automobilių skaičių parkavimo aikštelėse prie „Rimi“ prekybos centrų prekybos tinklas ribos, nurodoma atsiųstuose atsakymuose.

Tose aikštelėse, kurios įrengtos prie „Rimi“ priklausančių ar pilnai valdomų prekybos centrų bei kuriose įrengta kontrolės sistema, tokių kaip „Rimi“ Kedrų gatvėje, ji bus perprogramuota taip, kad į parkavimo aikštelę būtų įleidžiama tiek automobilių, jog vienu metu būtų užimta ne daugiau nei 20 proc. visų vietų, neskaičiuojant vietų, skirtų „Rimi“ ir „Rimi“ nuomininkų darbuotojams.

Tose aikštelėse, kurios įrengtos prie „Rimi“ priklausančių ar pilnai valdomų prekybos centrų, bet kurios neturi įdiegtos kontrolės sistemos, aptvarais bus užtveriama 80 proc. stovėjimo vietų, neskaičiuojant vietų, skirtų „Rimi“ ir „Rimi“ nuomininkų darbuotojams.

Tose aikštelėse, kurios įrengtos prie prekybos centrų, kuriuose „Rimi“ yra tik nuomininkė, parkavimo vietų ribojimo kontrolę vykdys jų savininkai.

„Nepaisant rastų sprendimų, „Rimi“ šį sprendimą vertina kaip sunkiai įgyvendinamą, keliantį papildomų rūpesčių prekybos tinklui, kurio pagrindinis rūpestis šiuo metu yra pirkėjų ir darbuotojų saugumas. Tuo tarpu parkavimo vietų ribojimas priešingai sumažins pirkėjų galimybes apsipirkti didesniais kiekiais, atvykstant automobiliais, kels papildomas rizikas, jiems naudojantis viešuoju transportu, skatins parduotuvėse lankytis dažniau, o tai yra nesuderinama su saugumo reikalavimais ir rekomendacijomis. Be to, ribojant vietų skaičių parkavimo aukštelėse prie prekybos centrų, didės prie jų gatvėse, kiemuose paliekamų automobilių skaičius ir tai neigiamai atsilieps eismo saugumui“, – teigiama „Rimi“ komentare.

Remdamasi pirmadienio Vyriausybės sprendimais, „Rimi“ perskaičiavo, kiek kiekvienoje tinklo parduotuvėje vienu metu gali lankytis pirkėjų, priklausomai nuo jos bei viso prekybos centro, kuriame veikia parduotuvė, ploto.

„Jų skaičių parduotuvėse kontroliuosime, prižiūrėdami pirkėjams suteikiamų dezinfekuotų prekių krepšelių ir vėžimėlių skaičių. Jiems prižiūrėti, t.y. surinkti ir dezinfekuoti, bus papildomai skiriami parduotuvių darbuotojai. Apsaugos darbuotojai prižiūrės, kad į prekybos salę būtų įleidžiami pirkėjai tik su pirkinių vėžimėliais arba krepšeliais. Apie tai informuos plakatai prie įėjimo į parduotuvę“, – teigia „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė.

„Rimi“ jau anksčiau priėmė sprendimą ir prieš didžiąsias metų šventes – Kalėdų ir Naujųjų metų savaitėmis ilgins prekybos centrų darbo laiką, taip sudarant galimybę pirkėjams rinktis patogų laiką apsipirkti bei išvengti galimo didesnio pirkėjų skaičiaus bei būtinybės reguliuoti jų srautus tradicinėmis piko valandomis.

„Delfi“ antradienį praneša, kad prekybininkai dar neturi aiškių sprendimų, kaip per itin ribotą laiką visiškai įgyvendinti pirmadienį priimtą Vyriausybės nutarimą, kuriuo nustatyta, kad šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 procentų visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų. Šis reikalavimas netaikomas darbuotojams bei neįgaliesiems skirtoms transporto priemonių stovėjimo vietoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)