„Šiai dienai paramos gavėjų statusą turinčių organizacijų „Ukraina“ vienokia ar kitokia forma savo pavadinime turi apie 60“, – LRT radijui antradienį teigė M. Samkus.

„Iki karo Ukrainoje, jų buvo 13, o prasidėjus karui jų padaugėjo 48. Galima matyti, kad tų organizacijų, kurios savo pavadinimu nori įrodyti, kad renka paramą Ukrainai, skaičius tikrai didėja“, – sako M. Samkus.

Visgi, kaip pažymi Registrų centro atstovas, sudėtinga suskaičiuoti visas Ukrainai paramą renkančias organizacijas, mat kai kurios savo pavadinime neturi žodžio „Ukraina“.

„Turime ir tokius atvejus, kaip „Stiprūs kartu“, kurie pavadinime neturi žodžio „Ukrainai“, tiesiog deklaruoja, kad paramą renka Ukrainai, skelbia tai savo ataskaitose ir visur apie tai komunikuoja. Tokių tikslių skaičių turėti negalime, bet ką matome iš pavadinimų, bent jau iš registracijos skaičiaus, tai tikrai jis (Ukrainai paramą renkančių organizacijų skaičius – ELTA) yra didėjantis“, – pažymėjo M. Samkus.

Pasak Registrų centro atstovo spaudai, iš viso paramos gavėjo statusą Lietuvoje turi apie 30 tūkst. įstaigų ar įmonių.

„Iki tol kiekvienais metais jų pasipildydavo apie tūkstantį, tačiau jau praeitais metais buvo įregistruoti 1233 paramos gavėjo statusai, o šiemet, per nepilnus metus, jau turime tūkstantį. Galime sakyti, kad tendencija kurtis paramos gavėjo statusą turinčioms įstaigoms yra didėjanti“, – sakė M. Samkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją