Nuo šių metų pradžios Šilutės rajono savivaldybėje buvo patvirtinta nauja socialinės paramos skyrimo tvarka: sudaryta 12 komisijų rajone ir 2 Šilutės mieste. Komisijos, įsitraukiant ir vietos gyventojams, akyliau tikrina socialinės paramos gavėjus bei jų tikrąsias pajamas.

Vasario mėnesį komisijose buvo svarstyti 55 asmenys. Iš jų – 11 nutrauktas pašalpos mokėjimas. Kovo mėnesį buvo 60 svarstymų, pašalpos mokėjimas nutrauktas – 18 asmenų.

Šilutės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis DELFI pasakojo, kad nesąžiningi paramos gavėjai „medžiojami“ buvo jau ir pernai, tačiau šiemet veikla sustiprinta, nes taupyti verčia ir sumažintas finansavimas socialinei paramai.

Iš viso Šilutės rajono savivaldybėje yra apie 3170 socialinės paramos gavėjų.

Pasak A. Šimelionio, prie nesąžiningų paramos gavėjų gaudynių prisideda ir vietiniai gyventojai, kurie paskambina pranešti apie pašalpų gauti neturinčius gyventojus.

„Dažniausiai išsiaiškinama, kad nelegaliai dirbama, ypač kaimiškose vietovėse. Taip pat dėl partnerių – du atskiri asmenys gaudavo atskiras socialines pašalpas, o dabar jie surašyti į vieną šeimą ir pajamos skaičiuojamos kartu“, - pasakojo pašnekovas.

Skaičiuojama, kad socialines pašalpas neleistinai gali gauti apie 10 proc. visų pašalpų gavėjų.

Kaip vieną pavyzdį, A. Šimelionis paminėjo atvejį, kai pavyko išsiaiškinti, kad žmogus per metus pirko ir pardavė vos ne 30 automobilių, tačiau deklaravo neturintis išvis uždarbio.

„Prekiauja mašinomis, bet sugeba parodyti, kad neuždirbo nei kiek pajamų“, - teigė jis.

Pernai Šilutės rajono savivaldybei socialinės paramos išmokoms buvo skirta apie 9 mln. Lt. Šiemet biudžetas mažesnis ir siekia 7,7 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)