Prekės į namus „Lietuvos paštas“ siūlo pristatyti nemokamai.

Tiražas – 400 tūkst.

Tačiau kaip paaiškino „Lietuvos pašto“ atstovė Monika Pivoraitė, lapkritį pasirodęs leidinys neturėtų stebinti.

„Minimas leidinys nėra pirmas – leidžiame jį nuo 2019 metų liepos mėnesio. Leidinį galima rasti pašto skyriuose, taip pat juos dalina laiškininkai, platinami į pašto dėžutes. Pastarojo leidinio tiražas buvo apie 400 tūkst. egzempliorių“, – sakė ji.

Pašnekovė suskaičiavo, kad maždaug kartą per mėnesį išeinantis leidinys nuo 2019 metų vidurio turėjo jau 28 numerius.

„Tiražų, deja, negaliu detalizuoti“, – pridūrė ji.

Užtikrina pelningumą

M. Pivoraitė dėstė, kad „Lietuvos paštas“ mažmeninę prekybą vykdo jau ne vienerius metus.

„Tai nėra pagrindinė „Lietuvos pašto“ veiklos kryptis, tačiau kartu ji yra itin svarbi, nes leidžia maksimaliai išnaudoti turimą platų pašto skyrių tinklą bei užtikrinti jų efektyvią veiklą – tai yra būtina sąlyga pašto skyrių pelningumui užtikrinti“, – sakė ji.

Pasak atstovės, klientai vertina galimybę užsisakyti prekes neišeidami iš namų, o kartu ir nemokamą pristatymą.

„Atsižvelgdami į šį poreikį pasiūlėme galimybę užsisakyti ir gauti prekes į namus iš prekybos leidinio“, – sakė ji.

M. Pivoraitė dar nurodė, kad atsižvelgdami į prekybos populiarumą asortimentą nuolat plečia.

„Prekių asortimentą bent minimaliai keičiame kartą per mėnesį. Prekes parenkame atsižvelgdami į paklausą, ką dažniausiai renkasi klientai. Lietuvos pašto prekių pirkėjas yra privatus asmuo, tad populiariausios prekės yra skirtos namams – namų technika, baldai, pastebime, kad prekės įsigyjamos ir kaip dovanos, pavyzdžiui, knygos“, – sakė ji.

Naujausiame leidinyje galima rasti pasiūlymų įsigyti čiužinių, šildytuvų, skalbyklių, minkštųjų kampų, barzdaskučių, dantų šepetėlių, arbatinukų, viryklių, šaldytuvų, tarkavimo mašinų, keptuvių, mėsmalių, vaflinių, puodų, mikserių, sulčiaspaudžių, šluotų.

Taip pat reklamuojami stalo žaidimai, lentynos, sofos, kraujospūdžio matuokliai, dulkių siurbliai, lapų pūstuvai-siurbliai, benzininiai grandininiai pjūklai, suktuvai-gręžtuvai, padangos ir kt.

Lietuvos paštas – didžiausia pašto paslaugas teikianti bendrovė šalyje. Pagal įstatymus, valstybės valdoma įmonė privalo ne mažiau nei 5 darbo dienas per savaitę užtikrinti universalias pašto paslaugas Lietuvos gyvenamosiose vietovėse, taip pat – pristatyti periodinius leidinius kaimo gyvenamųjų vietovių prenumeratoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)