„Verslininko V. Kaikario patyčios prieš Lietuvos Kariuomenę LRT laidoje, beje, lygiai tokiais pačiais žodžiais, kokius informaciniam karui naudoja ir Kremliaus propagandistai, yra riba, po kurios krašto apsaugos ministras Juozas Olekas turėtų pasakyti - gana. Būtina pareikalauti, kad karo Europoje akivaizdoje V. Putino politiką Lietuvoje atstovaujantis Lietuvos pilietis nedelsiant viešai atsiprašytų, o jei to nepadarys, siūlau paduoti jį į teismą“, - savo „Facebook“ paskyroje penktadienio rytą parašė politikė, pridūrusi, kad tokį kreipimąsi nusiųs į ministeriją.

Pasak jos, Lietuvos kariuomenė yra verta kiekvieno lietuvio, kiekvieno Lietuvos piliečio pasididžiavimo ir dauguma žmonių ja tikrai didžiuojasi.

„Tačiau nuo pat atsikūrimo 1990 metais, Lietuvos Kariuomenė, savavanoriai patiria priešiškas informacines atakas, o taip pat patyčias iš kai kurių vietinių politikų ir veikėjų. Lietuvos Kariuomenė yra nuolatinių Kremliaus informacinių atakų taikinys. Kai tyčiojasi priešai, visi supranta, kad tai yra sudėtinė karo dalis ir atsakas yra atitinkamas“, - tvirtino R. Juknevičienė.

Neigiamai į verslininko pasisakymus reagavo ir Lietuvos socialdemokratų partijai priklausantis Seimo narys Juras Požėla. „Po vakar dienos E.Jakilaičio laidos, telieka visiems draugiškai sutepti „verslininką" Vilių Kaikarį sviestu ir pasiųsti tiesiai į Kremlių“, - savo socialinio tinklo paskyroje rašė jis.

DELFI primena, kad LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre" verslininkas piktinosi Lietuvos užsienio politika, kuri kenkia jo verslo interesams. V. Kaikaris tvirtino, kad po politikų griežtų pasisakymo Lietuva galės patrankas sviestu tepti, nes nebus, kur jį dėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2156)