V. Putinas per televizijos transliuotą vyriausybės posėdį sakė, kad Vakarų vyriausybės pažeidė PPO taisykles, įvesdamos politiškai motyvuotus importo apribojimus Rusijos gaminiams, tokiems kaip plienas ir kiti metalai. „Pavedu vyriausybei visapusiškai peržiūrėti mūsų Vakarų prekybos partnerių veiksmų teisėtumą ir parengti atnaujintą strategiją mūsų veiksmams Pasaulio prekybos organizacijoje“, – sakė V. Putinas. Jis sakė, kad peržiūra turi būti baigta iki birželio 1 d., tačiau nepateikė informacijos, ką tai gali reikšti.

V. Putinas pasisakė per susitikimą, kuriame buvo kalbama apie tai, kaip atgaivinti pagrindinę Rusijos metalų pramonę. Rusija yra viena didžiausių pasaulyje neapdorotų produktų, tokių kaip valcuotas plienas, eksportuotojų.

„Nedraugiški žingsniai Rusijos metalų gamintojų atžvilgiu buvo žengti siekiant patenkinti tiesioginius politinius interesus“, – sakė V. Putinas. Jis nurodė savo ministrams ieškoti būdų, kaip paskatinti Rusijos plieno paklausą vidaus rinkoje, kad gamyklos veiktų ir darbo vietos būtų išsaugotos. „Nėra pagrindo manyti, kad mūsų partnerių elgesys iš esmės pasikeistų“, – perspėjo jis.

Rusijos plieno milžinė „Severstal“ praėjusį mėnesį laiku nesumokėjo savo užsienio skolos palūkanų, nes tarptautiniai bankai baiminosi, jog vykdydami jos transakciją pažeis Vakarų sankcijas Maskvai.
V. Putinas sakė, kad Rusijos plieno gamintojai galėtų būti remiami per „ilgalaikius projektus ir programas“, kurie naudingi paklausai ir ekonomikos augimui.

Tarptautinis valiutos fondas tikisi, kad dėl Vakarų finansinių ir prekybos apribojimų Rusijos ekonomika šiais metais susitrauks 8,5 procento.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją